Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247359

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 770 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 21771
Witam mam pytanie trenuje 3-dniowym planem na mase.

Każdego dnia jestem coraz większy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 770 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 21771
sorka za to i czy mogę co np. 2 tyg zamieniać ćwiczenia np.ściąganie drążka wyciągu na trica z wyciskanie francuskim hantla za głowy

Każdego dnia jestem coraz większy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
el_hombre
Witam, w międzyczasie kiedy nie trenuje dużo czytam, chcę poszerzać swoją wiedzę :) przejdźmy do meritum, na jakich zasadach działa RAMPA? wiem co to jest bo już wyczytałem, ale zasady działania nie do końca jeszcze rozumiem jako osoba początkująca, czy można rampować dodając w kolejnych seriach inny ciężar? czy ciężar zawsze musi być ten sam? np 6x50 6x60 6x70 itd... ciężar zwiększa się o 10 co serie, a można rampować np tak 6x50 6x55 6x62 6x71 ? bo o ile trenuje się na siłowni to problemu z ciężarami nie ma żeby dokładać, o tyle trenując w domu może to już być problem

jak nie możesz inaczej dokładać to spokojnie dokładaj takl jak możesz , rampa w poczatkowych seriach aktywuje mięśnie i układ nerwowy do wytężonej pracy w kolejnych seriach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Pablo1992
Ćwicze planem FBW by Georgu 1 zestawem gdzie np na plecy wykonuje 3 serie wioslowania sztangą (ćwiczone są mięśnie najszersze grzbietu, czworoboczne itd.). W planie z 2 zestawami, na plecy bede wykonywal np 2s wioslowania i 2s unoszenie z opadu. To wtedy wczesniej wymienione mięśnie będą słabiej ćwiczone??

nie będą słabiej ćwiczone po prostu dostaną mocniejszy bodziec bo zaatakujesz je też drugim ćwiczeniem, tylko unoszenie z opadu jest ćwiczeniem na tylne mięśni naramienne pod warunkiem zastosowania odpowiedniego chwytu w ćwiczeniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
MarcinJas
witam
czesto na forum sfd przy treningu fbw pada pytanie " jakie sa twoje maksy?" czy przez okreslenie maksy mam rozumiec, ze to jest maksymalna ilosc ciezary jaka jestem w stanie podniesc 1 x czy pełna serie 15 powtórzen?

2 pytanie:
jak nie mam juz wiekszych ciezarow aby dokladac, to mam dokladac sobie serie plus zwiekszyc ilosc powtorzen? czy koniecznie szybko dokupic ciezary?

maks z reguły podaje sie dla jednego powtórzenia, możesz również podać dla kilku powt ale wtedy zapisz że np 4 x 70kg

fajnie jak byś zaopatrzył się w większą ilość ciężarów, ale jeśli tymczasem nie możesz możesz zwiększyć ilość serii lub ilość powtórzeń w serii lub pobaw się tempem ćwiczenia lub czasem przerw między seriami. Możliwości masz co najmniej kilka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 745
Wracam po roku do redukcji i robie ACT w domowych warunkach, pytanie - jak dlugo prowadzic taki trening i na co najlepiej go pozniej zmienic? mam tylko hantle i duzo checi.

Kto się spóźnił, ten nie zdążył

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
zajrzyj do działu trening w domowych warunkach masz tam sporo propozycji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 745
no tak, tylko nie napisano nigdzie jak dlugo prowadzic ten trening...? albo nei znalazlem:P
Przysiad skrętny - 100x
Podciąganie - 6x
Dip - 6x
Przysiad skrętny - 80x
Podciąganie - 12x
Dip - 12x
Przysiad skrętny - 60x
Podciąganie - 18x
Dip - 18x
Przysiad skrętny - 40x
Podciąganie - 24x
Dip - 24x - 18 + 6
Przysiad skrętny - 20x
Podciąganie - 30x
Dip - 30x
czym ze jest ow DIP?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
daj link do tematu z tym treningiem poszukamy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
https://www.sfd.pl/-t474855.html 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły