Witam mam pytanie trenuje 3-dniowym planem na mase.
Każdego dnia jestem coraz większy...
Ilość wyświetleń tematu: 247359
Każdego dnia jestem coraz większy...
el_hombreWitam, w międzyczasie kiedy nie trenuje dużo czytam, chcę poszerzać swoją wiedzę :) przejdźmy do meritum, na jakich zasadach działa RAMPA? wiem co to jest bo już wyczytałem, ale zasady działania nie do końca jeszcze rozumiem jako osoba początkująca, czy można rampować dodając w kolejnych seriach inny ciężar? czy ciężar zawsze musi być ten sam? np 6x50 6x60 6x70 itd... ciężar zwiększa się o 10 co serie, a można rampować np tak 6x50 6x55 6x62 6x71 ? bo o ile trenuje się na siłowni to problemu z ciężarami nie ma żeby dokładać, o tyle trenując w domu może to już być problem
Pablo1992Ćwicze planem FBW by Georgu 1 zestawem gdzie np na plecy wykonuje 3 serie wioslowania sztangą (ćwiczone są mięśnie najszersze grzbietu, czworoboczne itd.). W planie z 2 zestawami, na plecy bede wykonywal np 2s wioslowania i 2s unoszenie z opadu. To wtedy wczesniej wymienione mięśnie będą słabiej ćwiczone??
MarcinJaswitam
czesto na forum sfd przy treningu fbw pada pytanie " jakie sa twoje maksy?" czy przez okreslenie maksy mam rozumiec, ze to jest maksymalna ilosc ciezary jaka jestem w stanie podniesc 1 x czy pełna serie 15 powtórzen?
2 pytanie:
jak nie mam juz wiekszych ciezarow aby dokladac, to mam dokladac sobie serie plus zwiekszyc ilosc powtorzen? czy koniecznie szybko dokupic ciezary?
Kto się spóźnił, ten nie zdążył
Kto się spóźnił, ten nie zdążył
Nasz sklep
Mega promocja