Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247143

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
MCtoshkin
A czy częste skurcze pomimo jedzenie płatek owsianych, bananów i witamin olimpu mogą być oznaką choroby, czy może dostałem wczoraj skurcz, ponieważ siedziałem 1,5h w 1 pozycji?

z założenia celuję, że jesz za mało warzyw a co za tym idzie brakuje witamin i minerałów, teraz można się wspomagać preparatami witaminowymi ale nadal podstawą są warzywa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Kmieciak
Robię trening na masę i przed każdym treningiem w ramach rozgrzewki przez 5 minut "maszeruję" na orbitku ze średnią intensywnością. Wiem, że w treningu na masę powinno się raczej unikac aero ale to tylko 5 minut. Czy taka forma rozgrzewki jest ok, czy raczej zrezygnowac z niej?

nie rezygnuj, wysiłek aerobowy przed treningiem jest obowiązkowy później dokładniejsza rozgrzewka i wszystko jest rozgrzane jak należy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 168
Witam
Mam do dyspozycji maszynę wspomagającą podciąganie na drążku na zasadzie przeciwwagi. Na zwykłym drążku jestem się w stanie podciągnąć ok 3 razy. Jakie serie i ile powinienem wykonywać na maszynie aby zwiększyć siłę. Do tej pory podciągałem się 10 razy w serii, a maszyna zabierała mi 20 kg. Z góry dzieki za odpowiedź.

Kto nie ryzykuje nie pije szampana

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
jak robisz 3 poprawne powtórzenia to olej maszynę, zrób sobie 3 powt i staraj się dokładać przy każdym treningu lub spowalniaj fazę negatywną
...
Napisał(a)
Usunięty przez rion10 za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 387 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6719

Danek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
trzymajmy się założeń tematu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ehh no to ok skoro tak ;x sorry za klopot to ocen na temacie bo ciezko cie podpytac co kolwiek;)

Danek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 446 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8239
Witam.

Czy mogę trenować treningiem HST cały czas bez przerzucania się na trening dzielony ? Zmieniałbym tylko co 2 miesiące kolejność i rodzaj ćwiczeń.

P.S. Trenuję trzy dni w tygodniu,staż 8 lat,wiek 24 lata,lubię trening HST - nie lubię dzielonego stąd moje pytanie.

Pozdrawiam.

Zmieniony przez - Einher w dniu 2012-02-24 07:38:14

-[][][]-----------------[][][]-

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły