rion10 mozesz odpowiedziec na moje pytanie ?? poprzednia stronq drugi post od gory
Zmieniony przez - Bartas15 w dniu 2012-04-29 23:42:15
Zmieniony przez - Bartas15 w dniu 2012-04-29 23:42:15
Ilość wyświetleń tematu: 247180
Bartas15Cwicze FBW 2 razy w tyg
trening A Wtorek
Klatka - wyciskanie na płaskiej 4x15
Plecy - Podciaganie szerokim nachwytem 4x15
Barki - Wyciskanie sztangielek siedzac 3x15
Triceps - wyciskanie francuskie lezac 3x15
Biceps - Uginanie rak ze sztanga 3x15
Brzuch - unoszenie nog wiszac na drazku opór-opór-opór-opór
trening B Sobota albo Piatek
Klatka - wyciskanie sztangielek skos dodani 4x15
Plecy - wioslowanie sztanga 4x15
Barki - unoszenie bokiem 3x10, unoszenie w pochyleniu 3x10(tylne aktony) (to ćwiczenie w super serii unoszenie bokiem-pochylony tułów-odpoczynek)
Triceps - wyciskanie francuskie sztangielkami siedzac 3x15
Biceps - uginanie rak ze sztangielkami (chwyt młotkowy) 3x15
I mam pytanie czy jesli bede cwiczyl 3 razy w tygodniu, to jest jakas znaczac roznica ? lepiej jest cwiczyc 3 razy w tyg ? i wtedy na male partie po 2 serie a na duze po 3 ? aha, i co jest celem metody 15powtorzen 1-2 tyg, 10 powt 3-4 tyg, 5 powt 5-6 tyg ? czy chodzi o to ze zmniejsza sie ilosc powtorzen po to zebym mogl dolozyc wiecej ciezaru ? to w sumie 2 pytanka ;o
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi ; )
Zmieniony przez - Bartas15 w dniu 2012-04-27 21:52:01
SamirekWitam ponownie,
Dlaczego dla poczastkujacych osob i tych, ktore sa mlode i cwicza z rok czy dwa lata czasu pas do cwiczen np na trening fbw nie jest potrzebny? Tzn, spotkalem sie z wieloma osobami tutaj na sfd co pisalaly zeby go nie brac. Pytam sie dlatego, ze moj wujek , ktory juz nie cwiczyl dal mi swoj pas i on tak lezy w tej szafie i lezy, a moze jednak przydalby sie, aby z plecami wszystko bylo ok ?
[[Pomoc poczatkujacym przy diecie http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_poczatkujacych_w_ulozeniu_diety-t638972.html]]
Dostałeś rower więc pedałuj :)
[[Pomoc poczatkujacym przy diecie http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_poczatkujacych_w_ulozeniu_diety-t638972.html]]
"live and die in the squat rack"
ZIOMBEL93mój plan treningowy wygląda następująco:
poniedziałek:
siłownia: klata + biceps
ćwiczenia na worku treningowym + ćwiczenia rozciągające
ABS II
wtorek:
bieganie
worek treningowy + ćwiczenia rozciągające
ABS II
piątek:
siłownia: triceps + plecy
worek treningowy
ABS II
Dodatkowo w tygodniu w któryś dzień mam możliwość skorzystania z basenu, lecz to zależy już od nauki kiedy będę mógł..
moim celem jest spalić tłuszcz z brzucha i wyrzeźbienie go oraz popracować nad siłą jak i nad kondycją. Czy ten plan pomoże mi to zrealizować, nie za dużo ćwiczeń na worku?
dziękuje z góry za konkretną odpowiedź ;)
Nasz sklep
Mega promocja