Witam.Mam taki problem,otóż swego czasu przez różne czynniki sporo schudłam, na szczęście była to głównie tk.tłuszczowa
w tym momencie mam niecałe 3 kg tłuszczu - 5%
wiadomo przy tak niskiej wadze nei wyglądam zbyt atrakcyjnie
chciałabym nabrać masy mięśniowej,ale bez tłuszczu - szczególnie w górnych partiach ciała
dodam,że codziennie rano biegam
i mimo tego jak zdarzyły mi się kilka razy napady głodu to od razu tłuszcz przybywał..
jem dobrze,regularnie 6 posiłków dziennie,nie głodzę się jest to ok 1800 kcal.
Czy jeśli zwiększę podaż kaloryczną i dodam 3 razy w tyg ćwiczenia siłowe uda mi się to osiągnąć?
Czy może lepiej jak będę żreć i ćwiczyć,a jak już przybędzie masy sięgnę po spalacze?
Proszę o wskazówki,czytałam dosyć sporo przed napisaniem tego postu więc nie kierujcie mnie do działow odżywianie,dieta,czy treningi dla początkujących...
Chciałabym pomocy od konkretnych ludzi,a nie z samych artykułów.
W tym momencie jestem w trakcie wychodzenia z choroby,psychicznie wspiera mnie terapeuta,lecz chciałabym fizycznie doprowadzić się do porządnego stanu,póki mam dobre warunki.
Z góry dziękuję za jeśli ktoś zechce mi pomóc
w tym momencie mam niecałe 3 kg tłuszczu - 5%
wiadomo przy tak niskiej wadze nei wyglądam zbyt atrakcyjnie
chciałabym nabrać masy mięśniowej,ale bez tłuszczu - szczególnie w górnych partiach ciała
dodam,że codziennie rano biegam
i mimo tego jak zdarzyły mi się kilka razy napady głodu to od razu tłuszcz przybywał..
jem dobrze,regularnie 6 posiłków dziennie,nie głodzę się jest to ok 1800 kcal.
Czy jeśli zwiększę podaż kaloryczną i dodam 3 razy w tyg ćwiczenia siłowe uda mi się to osiągnąć?
Czy może lepiej jak będę żreć i ćwiczyć,a jak już przybędzie masy sięgnę po spalacze?
Proszę o wskazówki,czytałam dosyć sporo przed napisaniem tego postu więc nie kierujcie mnie do działow odżywianie,dieta,czy treningi dla początkujących...
Chciałabym pomocy od konkretnych ludzi,a nie z samych artykułów.
W tym momencie jestem w trakcie wychodzenia z choroby,psychicznie wspiera mnie terapeuta,lecz chciałabym fizycznie doprowadzić się do porządnego stanu,póki mam dobre warunki.
Z góry dziękuję za jeśli ktoś zechce mi pomóc