Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247246

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 110 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1489
Gdzie musiałbym zadać to pytanie, żeby uzyskać odpowiedź najlepiej od modela, a mianowicie, jak ćwiczyć i się odżywiać żeby wyglądać jak modele Calvina Kleina, a nie jak pełne mięsa, łyse bydle? Czy każdy kulturysta wyglądał kiedyś jak model (znaczy, że jest to taki stan przejściowy i modele ćwiczą na siłowni, ale w pewnym momencie przestają i starają się już tylko utrzymać sylwetkę, ew. dorzeźbić)?

Coś takiego:

lub ten po prawej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7481
normalnie ćwiczą, tylko jak dojdą do pewnej wagi/wielkości to mają bilans kcal mniej więcej na 0, czyli już powiedzmy nie rosną a kształtują tylko mięśnie. 'Kulturysta' dalej je z dodatnim bilansem i dalej rośnie. To tak w skrócie. Czyli główną rolę odgrywa dieta.

Zmieniony przez - mewho w dniu 2012-05-10 17:10:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 7409 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39811
Batman

w temacie ponizej podalem namiary i/lub bezposrednio-filmiki instruktazowe przedstawiajace prawidlowa technike cwiczen.

PRZYPOMINAM!

przysiad
zadne katy!

przysiad poprawny....i bezpieczy! to taki,w ktorym jestesmy w stanie zejsc jak najnizej przy jednoczesnym zachowaniu naturalnej krzywizny kregoslupa(zreszta o tym juz Mariusz(rion10) napisal)

glebokosc siadu mozemy zawsze poprawic:
- poprzez wybor odpowiedniej do naszej budowy pozycji,
- praca nad poglebianiem ruchomosci w stawach,stretchingiem....

druga sprawa:
nie pisz MARTWY CIAG,bo takiego cwiczenia nie ma w Twoim planie!!!
pisz RDL lub "rumun" - a to jest OGROMNA ROZNICA.

a jesli chodzi tutaj o niuanse techniczne.
znowu-koncentrujesz sie nie na tym aspekcie,na ktorym powinienes.
TO NIE O JAK NAJNIZSZE OPUSZCZANIE SZTANGI SIE ROZCHODZI,LECZ O JAK NAJDALSZE WYSUWANIE BIODER W TYL-ROZCIAGAJAC W TEN SPOSOB MIESNIE.

to cwiczenie NIE WYKONUJEMY Z PODLOZA!
KAZ`DE POWTORZENIE ROZPOCZYNAMY W GORNYM I KONCZYMY W GORNYM POLOZENIU.
PATRZ FILMIKI w linku.

"live and die in the squat rack"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 32
czy odżywke muszę pic w dni ktore nie cwicze ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 750 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19020
nie jestem laikiem ale od zawsze mam problemy z techniką klatki, niektórzy mówią żeby opuszczać na wysokości sutków, a niektórzy że między nimi a szyją, jak to w końcu jest poprawnie? oczywiście chodzi o prostą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1793 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 11645
szeregowy a co to za odżywka?

Life is to short to be small :)
http://www.sfd.pl/Moja_siłownia_:_-t821837.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
wojtekpab
nie jestem laikiem ale od zawsze mam problemy z techniką klatki, niektórzy mówią żeby opuszczać na wysokości sutków, a niektórzy że między nimi a szyją, jak to w końcu jest poprawnie? oczywiście chodzi o prostą

w zależności od tego, w którym miejscu klatki opuszczasz sztangę w tym pasie włókna pracują najmocniej, oczywiście wybierz dla siebie najlepszą opcję tzn bezpieczną dla siebie flarowe prowadzenie łokci i opuszczanie sztangi tuż przy szyi fajnie zaatakuje część obojczykową mięśnia piersiowego ale nie każdego barki są w stanie wytrzymać dłuszy trening z tym ćwiczeniem. A każdy obszar mięśnia można poruszyć innymi ćwiczeniami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 750 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19020
dzięki za odpowiedź, sog wlatuje bo potrzebowałem właśnie takiego prostego wytłumaczenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 109
Ja mam takie pytanko na co wam to wygląda ? http://zapodaj.net/62dd6519260a.jpg.html może to być ginekomastia?

Nie ma op*****lania się !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1008
Traktor
Wielkie dzięki za pomoc. Rozpoczynam Twój trening. Mam nadzieję, że będą efekty.
Czy ćwiczenie dwa razy tygodniowo zamiast trzech razy (przynajmniej do wakacji będzie ciężko żeby to zmienić) ma duży wpływ na efektywność przy Twoim planie ?

Zmieniony przez - Batman w dniu 2012-05-11 20:26:35
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły