Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247284

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Usunięty przez rion10 za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107
...
Napisał(a)
Usunięty przez rion10 za pkt 4 regulaminu
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Witam,

przymierzam się do zakupu rękawiczek na siłownie, ale zupełnie nie wiem jakie wybrać. Denerwuje mnie pot na sprzęcie (np. hantlach), niepewny chwy (ww. hantle na mojej siłowni są gładkie) oraz odciski i "zmęczone" dłonie po treningu.

Przeglądałem allegro ale tam jest cała masa róóżnych rękawiczek, a ja się na tym nie znam. Jaki materiał wybraż? Z długimi palcami/krótkimi? jakie firmy polecacie?

Nie obraże się za konkretne linki do aukcji lub ofert sklepowe :)

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 764 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17259
Też kiedyś na ten temat szukałem i polecają rękawiczki skórzane z ściągaczami na nadgarstkach (takie lekkie usztywnienie) ale lepiej bez. Odciski w końcu przestają się pojawiać, a przynajmniej masz porządną męską dłoń a nie taką delikatną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
przy okazji nasunęło mi się drugie pytanie, które chciałem zadać, mianowicie kwestia sauny.

Mam możliwość pójść przed treningiem lub po treningu na saunę tylko nie wiem czy ejst sens.
Ćwiczę co by rozbudować trochę mięśni i lepiej wyglądac, ale jednocześnie chciałbym zgubić troche tłuszczu z brzucha żeby odsłonić "kaloryfer".
Czy w tkaim przypadku pójście na saunę po treningu będzie dobrym pomysłem? Lub kiedy chodzić na saunę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 42 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 427
Jeśli ma być pojedyńćze pytanie to czy może ktoś zajrzeć do mojego wątku i dać kilka wskazówek odnośnie treningu? :)

https://www.sfd.pl/DIETA_+_ZDJĘCIA_+_TRENING_DO_OCENY_+_KILKA_PYTAŃ_:_-t859362.html

Zmieniony przez - m4ciekk85 w dniu 2012-05-14 11:59:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 42 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 427
Proszę o usunięcie tego wpisu. Sry za dublet!

Zmieniony przez - m4ciekk85 w dniu 2012-05-14 12:00:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć,
1) Co zrobić, aby żyła "wyskoczyła" szczególnie na bicepsie? Ćwiczę regularnie, kolegom wyskakują żyły, a mi nie.
2) Jaki wpływ przynosi żyła, która jest widoczna.
3) Czy jest możliwe odczuwanie (pozytywnych) zakwasów w mięśniach (w moim przykładzie - najszerszy grzbietu) w dwa ni po treningu, skoro w dzień po treningu nie czułem zakwasów, tj. sobota - trening, niedziela - nic, poniedziałek - Oo ćwiczyłem dobrze :) ?
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Janek96 w dniu 2012-05-14 14:28:39

Zmieniony przez - Janek96 w dniu 2012-05-14 14:32:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 756 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7259
Janek96:
1) mniejszy BF, lub po prostu gen
2) zależy co masz na myśli.
3) Tak, jak najbardziej tak jest. Pamiętaj, że zakwasy nie są dobrym zjawiskiem. Dopracuj dietę, regenerację i ewentualnie korekta treningu

Pozdro!

Do Panów wyżej: bierz bez ściągaczy, bo osłabiają nadgarstek.

Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-05-14 15:24:00

http://www.sfd.pl/oskar1994_DT_MASA!!!-t853384.html

DZIENNIK TRENINGOWY!! ZAPRASZAM!

FOTY STR/ 1, 2, 9, 26, 35, 39, 56!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 259
Wykonuje plan fbw w domowych warunkach jednak nie posiadam stojaka na sztange. Jakim innym cwiczeniem mozna zastapic wyciskanie na lawce?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły