Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247321

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
"1 seria na 50% CD (ciezaru docelowego/roboczego,czyli takiego,na ktorym wykonasz ostatnia serie) x 15p
1 seria na 75% CD x 15p

serie docelowe(zasadnicze;robocze);1 seria na 100% CD x 12-15p"

Moge zastosowac inny podzial %, np. 2 serie po 50% i 1 serie po 100%
? nie mam małych obciążeń, wiec jak coś dokladam to musze minimum 10 kg.

To pierwsze pytanie, jeszcze zadam pare bo dopiero startuje :p

Zmieniony przez - mabiala w dniu 2012-06-18 02:14:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 501
pytanie na temat przysiadow
robiąc przysiad czy dozwolone jest zlapanie oddechu po kazdym powtorzeniu? wiecie, przysiad potem stoimy kilka sekund pooddychamy i kolejny? czy ma byc jeden za drugim jak to zwykle w cwiczeniach?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, czy przy takim splicie nic nie będzie kolidowało ze sobą? Oraz czy nie przeszkadza to, że plecy są na drugi dzień od bicepsa?

poniedziałek - Klatka piersiowa + Barki
wtorek - wolne
środa - nogi
czwartek - wolne
piątek - wolne
sobota - Biceps + triceps
niedziela - Plecy

Chodzi o to, że w dni wolne mam treningi bjj, a plecy w niedzielę ponieważ siłownia jest w ten dzień zamknięta, a wszystkie ćwiczenia mogę wykonywać w domu.

Zmieniony przez - master600 w dniu 2012-06-18 15:50:55

Zmieniony przez - master600 w dniu 2012-06-18 15:53:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 7409 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39811
mabiala

?

skoro nie mozesz sobie pozwolic na minimalne skoki obciazenia(DOKUP,SKOMBINUJ,ZROB SAMODZIELNIE! tak,aby skok wynosil max 2.5kg-a nie 10kg!!!),to tym bardziej nie widze sensu dodawania kolejnej serii wprowadzajacej.

no chyba,ze jestes na poziomie zaawansowanym:
przysiad - min 180kg
lawka - min 140kg
mc - min 220

ale wtedy sam program bylby kompletnie inny.

machikur

powinno pomoc.
http://startingstrength.wikia.com/wiki/Squat_Videos

master600

oczywiscie,ze bedzie kolidowalo!
generalnie-pomysl z dzieleniem a la kulturysta w przypadku osoby zajmujacej sie innym sportem,jest lekko mowiac-nietrafiony.
...a znajac juz troche typowego forumowicza i jego "problemy",moge z cala pewnoscia stwierdzic,ze na Twoim poziomie wytrenowania poswiecanie osobnego dnia dla smiesznych ramionek,to...nieporozumienie,strata czasu.
zajmujesz sie sportem walki?
poswiec max 2 dni w tygodniu na trening silowy(przynajmniej na poczatku kariery),najlepiej w inne dni,niz SW.

do tego celu najlepiej sprawdzaja sie plany calosciowe(full body),badz 2-way splity(gora/dol najczesciej)

max 5cw/sesje

zobacz,co podalem tutaj:

cos dla fightera:
https://www.sfd.pl/FBW_pod_boks,_2_zmiany-t794013.html

troche tak w ciemno...bo przydaloby sie max info o Tobie i wtedy mozna bedzie dokladnie stwierdzic,co masz zrobic.

Zmieniony przez - traktor71 w dniu 2012-06-18 18:12:12

"live and die in the squat rack"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 756 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7259

Większość osób, nawet tych doświadczonych stwierdza, iż przysiady trzeba wykonywać w taki sposób, aby"dupą dotykać ziemi" - oczywiście jest to napisane sarkastycznie... potocznie pisząc - zejść jak najniżej się da
W owym filmiku, który znajduje się wyżej, "uczeń" coacha Marka, który winien prezentować prawidłową technikę - tego nie robi.
Czy ja mam w zły sposób odbieram?

http://www.sfd.pl/oskar1994_DT_MASA!!!-t853384.html

DZIENNIK TRENINGOWY!! ZAPRASZAM!

FOTY STR/ 1, 2, 9, 26, 35, 39, 56!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 444 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1865
czy trenujac fbw mozna cwiczyc na jednej sesji np martwy i wioslo + analogicznie uda+lydki?

Na siłowni robię trening. Na treningu ćwiczenia, więc gdy widzisz mnie ze sztangą to nie mów że "on ćwiczy". Co najwyżej to wykonuję trening.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 7409 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39811
oskar1994

schodzimy w siadzie najglebiej,jak mozemy....PRZY ZACHOWANIU POPRAWNEJ TECHNIKI.
czyli
przy zachowaniu naturalnej krzywizny kregoslupa w calym zakresie ruchu.
typowy problem-'podwijanie ogona"-ma zwiazek ze slaba gibkoscia oraz mobilnoscia i poprzez odpowiednie cwiczenia,nasza glebokosc w siadzie mozemy zawsze polepszyc.

Stuart McRobert(hardgainer.com)- trener znany m.in z bardzo rygorystycznego przestrzegania kanonow techniki-pod wzgledem bezpieczenstwa - w uwagach dotyczacych przysiadu,pisze:

"1-2cm przed punktem,w ktorym nasza pozycja ulega zalamaniu(w dolnym odcinku kregoslupa),to bezpieczna glebokosc siadu dla naszego ciala. "

inni trenerzy(m.in Rip) dopuszcza lekkie zlamanie pozycji technicznej-co doskonale widac ogladajac caly material video dot.przysiadu na jego plycie dvd.

paragraf15

a Ty co...z Marsa wrociles?
rozumiem,ze takie pytanie rzucilby ktos,kto dzisiaj odkryl to forum,a wczoraj pierwszy raz widzial silownie na oczy.
ale TY!?

a jak myslisz?
mozna,czy nie?

wszystko zalezy od konkretnej aplikacji.

pokaz caly plan-wtedy bedzie mozna dokladnie odpowiedziec.

Zmieniony przez - traktor71 w dniu 2012-06-19 12:18:27

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 444 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1865
plan np. taki:
martwy
wioslo
przysiad
lydki
wyciskanie na lawce
wyciskanie żołnierskie

chodzi mi o samo polaczenie nog i plecow czy trzeba je osobno cwiczyc czy angazuja sie dosc przy innych cwiczeniach

Na siłowni robię trening. Na treningu ćwiczenia, więc gdy widzisz mnie ze sztangą to nie mów że "on ćwiczy". Co najwyżej to wykonuję trening.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
plan porazka. osoba,ktora to stworzyla,nie ma kompletnie pojecia,ani o budowie i funkcjonowaniu miesni,ani o samych cwiczeniach,ktore umiescila w planie. czytaj moje posty-wtedy troche "ogarniesz"! dla kogo to niby ma byc? SZCZEGOLY!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 20
Witam. Kupilem pare dni temu laweczke niestety niemozna do niej dolaczyc prasy do nog. Istnieje na rynku samodzielna prasa dla nog ktorej nie trzeba instalowac do laweczki?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły