KuraWitajcie. Czy mogę robić w poniedziałek: klata, triceps w środę: grzbiet, biceps, w piątek: nogi, barki czy sa jakieś przeciwwskazania ?
możesz jeśli nie masz więcej dni treningowych to jest jedna z możliwości podziału
Ilość wyświetleń tematu: 247338
KuraWitajcie. Czy mogę robić w poniedziałek: klata, triceps w środę: grzbiet, biceps, w piątek: nogi, barki czy sa jakieś przeciwwskazania ?
almost_judokarion10
najpierw jedno ćwiczenie we wszystkich seriach i dopiero przechodzisz do kolejnego
masz cały atlas ćwiczeń podstawowych ćwiczeń na plecy i triceps![]()
Dzięki "rion10".
Czyli przy założeniu, że klatę na ławce prostej robię sztangielkami po 23kg (10+8+6+6), to w skosie nie zrobię takiego wyniku. Chyba, że mam zrobić większe przerwy pomiędzy ćwiczeniami. Aktualnie robie ok 90 sekund pomiędzy seriami. Może pomiędzy klatą płasko a klata w skosie zrobić większą przerwę?
Teraz robiłem tak:
klata płasko 10x - 90s. - klata skos 10x - 90s. - rozpiętki x10 - 90s. - klata płasko 8x - 90s. - klata skos 8x - 90s. - rozpiętki x10 - 90s. - klata płasko 6x - 90s. - klata skos 6x - 90s. - rozpiętki x10 - 90s. - klata płasko 6x - 90s. - klata skos 6x - 90s. - rozpiętki x10
Zmieniony przez - almost_judoka w dniu 2012-01-27 09:44:15
almost_judokaĆwiczę w środy klatkę i biceps. W piątek czuję jeszcze, że nie są te mięśnie zregenerowane. Czy mogę w takim razie w piątki ćwiczyć plecy i triceps? Nie przemęczę klatki podciąganiami i wyciskaniem wąskim?
Nasz sklep
Mega promocja