Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8
Witajcie!
Jestem tutaj nowy, mam 22 lata, 175cm wzrostu i ważę 65kg. Uważam że na swój wiek wypadałoby nabrać nieco masy ale nie wiem od czego zaczac. Dlatego bardzo prosze kogoś obcykanego w temacie, aby podesłał mi kilka tematów na forum z którymi warto się zapoznać. Obecnie jest tego strasznie duzo i troche szkoda mi czasu na czytanie, szukanie czegos "pod emnie".
Pozdrawiam Piotrek
Szacuny
0
Napisanych postów
756
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7259
.
R NR 1
- przyciąganie kolan do klatki w siadzie- pochyłce na ławce płaskiej 4
- ściąganie linki wyciągu górnego klęcząc 4
TR NR 2
- spinanie 4
- unoszenie nóg w podporze 4
TR NR 3
- skłony tułowia na skośnej ławce 4
- spięcia na płaskiej ławce 4
Wykonuję trening FBW 5x5 (2razy/tyg) od Pana Traktora, brzuch ćwiczony raz w tygodniu, ponieważ na jednym treningu jest ćwiczony brzuch a na drugim łydki
Czy lepiej jest trzymać się jednego określonego treningu czy z tygodnia na tydzień zmieniać treningi tak jak wyżej? W jedym tygodniu TR1, w nast. TR2, itd...?
2 - czy faza negatywna jest ważnym czynnikiem podczas podciagania na drążku?
Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-06-22 18:25:09
Szacuny
51
Napisanych postów
7409
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
39811
na Twoim poziomie,im rzadziej bedziesz wprowadzal zmianym,urozmaicenia-tym lepiej. jedno cwiczenie wystarczy.po co wykonujesz dwa za kazdym razem? caly czas bierz poprawke na cwiczenia bazowe,ktore masz w planie i w ktorych brzuch odgrywa ogromna role.
Szacuny
0
Napisanych postów
756
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7259
Czyli zostaje przy wznosach kolan do klatki, mysle, iż jest to jedno z lepszych ćwiczeń. Dotąd wykonywalem wnosy + dodatkowo spiecia brzucha.
Tak, wiem, iż brzuch odgrywa ogromna rolę przy moich bazach, tj. np MC. Myślałem, iż 2 ćwiczenia przy takim treningu sa normą, ale niestety sie myliłem.
Szacuny
0
Napisanych postów
756
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7259
Myślę, iż taki sposób będzie o wiele korzystniejszy niż "męczenie" jednego ćwiczenia co tydzień na jedną jedyną partię
Za chwilę poszukam jakiś ćwiczeń odpowiednich do danej partii
Dziękuję. ;)
Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-06-22 21:20:20
Szacuny
0
Napisanych postów
215
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6255
Panowie macie jakieś rady na skurcze w udach z tyłu? Nie chodzi o skurcze podczas treningu tylko na co dzień. Czy to podczas schylania się po coś czy nawet siedzenia, leżenia. Póki co są to krótkie i mało bolesne skurcze, ale z czasem się pewnie nasilą. Już kiedyś tak miałem, potem miałem przerwę od siłowni i to minęło, a teraz gdy wróciłem problem znów się zaczyna.