Szacuny
6
Napisanych postów
1793
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11645
Pogrzebacz - żadna dieta nie jest idealna. Obwód pasa spada podczas diety redukcyjnej, na masie nie ma takiej opcji, a często się powięsza- zależy od uwarunkowań .
Szacuny
2
Napisanych postów
90
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1573
Pisałem już wcześniej, ale robiąc FBW na masę, z delikatną dietą(więcej dopiąć nie dam rady) mogę robić brzuch na ławce skośnej i ogólnie różne ćwiczenia na brzuch? Jest to mój priorytet, gdyż po pierwsze wygląd, a po drugie siła która jest strasznie słaba. W jakiej częstotliwości? I jeśli jestem na masie(mimo iż dieta kuleje) to mogę biegać, gdyż trochę mnie powoli zalewa(mimo słabej diety mięsień idzie do przodu, ale fat też), dlatego jakieś aero pokroju bieżni, w jakiej częstotliwości i jaka intensywność?
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
33
Witam robie trening na mase ale jestem trochę gruby więc mam pytanie czy mogę biegać na bierzni i jeździć na rowererku na każdym treningu. Czy robiąc to będę spalał mięśnie ?
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1205
Czy cwiczenia z wykorzystaniem linek wyciągu jak np. ściąganie linek są odpowiednie do treningu na masę i czy można je podciągnąc do tzw cwiczeń z wolnym ciężarem? Bo przecież tor i zakres ruchów w przypadku linek jest bardzo różnorodny. Troche prymitywne pytanie ale zastanawiam sie i nie wiem :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
czy mogę stosować trening pleców składający się z 5 ćwiczeń + jedno na kaptury? wygląda on tak: 1. podciąganie końca sztangi 2. ściąganie szeroki uchwyt do klatki 3. przyciąganie szeroko do brzucha w siadzie 4. wiosłowanie sztangielką w podparciu o ławkę 5. wznosy z opadu (lajtowo, żeby dobić prostowniki) 6. szrugsy ze sztangą Czy nie będzie to za dużo ćwiczeń? Chciałam zadziałać kompleksowo na plecy, jeśli chodzi o staż, ćwiczę rok i trzy miesiące na siłce.
Szacuny
2
Napisanych postów
677
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29702
1. Czy podczas WL na skośnej powinno się robić mostek? 2. Więcej wyciśnie się na skośnej czy na poziomej? 3. Na klatę wyciskam więcej niż przysiadam . Można to jakoś szybko nadrobić? 4. Czy podczas wyciskania żołnierskiego łokcie do pełnego wyprostu i zgięcia czy nie do końca?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Pogrzebacz
rion10
Pogrzebacz
Takie moje krótkie pytanie - czy przy robieniu masy , opłaca się robić aeroby/interwały ? masa chyba polega na nabieraniu wagi a niejako cwiczac/biegajac tej masy się pozbywamy . Czy ktos mi sensownie odpowie na to pytanie ? :D
to zależy od Twojego celu jeśli robiąc masę chcesz jednocześnie zachować dobrą kondycję, wydolność to śmiało możesz biegać uwzględniając to w diecie
no rozumiem ;) a powiedz mi jeszcze - jesli zachowuje diete ktora ulozona jest poprawnie , cwicze , przybieram na masie , to wtedy "zachowuje" swoje wymiary w pasie lub zmniejszam szerokosc w pasie , racja ?
na obwód pasa składa się sporo czynników między innymi poziom stresu, czystość diety itd jeśli na cyklu masowym rośnie Ci pas możesz zmniejszyć ilość węgli prostych lub zmniejszyć ich ilość w diecie
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Wybraniec
Witam robie trening na mase ale jestem trochę gruby więc mam pytanie czy mogę biegać na bierzni i jeździć na rowererku na każdym treningu.
Czy robiąc to będę spalał mięśnie ?
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Kmieciak
Czy cwiczenia z wykorzystaniem linek wyciągu jak np. ściąganie linek są odpowiednie do treningu na masę i czy można je podciągnąc do tzw cwiczeń z wolnym ciężarem? Bo przecież tor i zakres ruchów w przypadku linek jest bardzo różnorodny. Troche prymitywne pytanie ale zastanawiam sie i nie wiem :)