Szacuny
51
Napisanych postów
7409
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
39811
japeczko
dopoki bedziesz szedl do przodu(czyli w praktyce kupe m-cy)
masz brac taki ciezar,aby samodzielnie,poprawnie technicznie wykonac wszystkie serie oraz ilosci powtorzen.
acha!-bo mi umknelo.
oczywiscie Ty stosujesz ten trening TYLKO 2 x TYGODNIOWO (najlepiej w inne dni,niz treningi SW)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
maciej1408
Witam. Moje pytanko - Czy ćwicząc raz tygodniowo na siłowni przybędzie mi masy mięśniowej ? Jeśli tak to po jakim czasie i jak wiele? (o ile da się to określić). Dodam, że ćwiczyłem od grudnia do lutego, ale od tam tej pory nie miałem dostępu do siłowni, dopiero teraz mam i to tylko raz tygodniowo..
raz w tygodniu trening niestety niewiele da w zakresie przyrostu masy, wiadomo, że lepszy trening raz w tygodniu niż w ogóle ale nie licz na jakieś widoczne przyrosty, po prostu za mała intensywność
Szacuny
4
Napisanych postów
1210
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18282
No to lipnie trochę.. Jeszcze jedno, czy np. jedna siłownia tygodniowo może mi zaszkodzić lub pogorszyć moje wyniki w kolarstwie? I czy głupim pomysłem jest po treningu rowerem, dodatkowo robić siłownie (oczywiście inne partie mięśni)
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
733
Witam raz jeszcze.
Diety nie mam ułożonej, staram się jeść 5-6 posiłków dziennie i nie planuje nic zmieniać póki waga będzie szła do przodu, a idzie z tygodnia na tydzień. Zauważyłem też, że robi mi się delikatny brzuch i boczki. I mam kilka pytać w związku z tym:
- obwody powoli rosną, czyli nadwyżka kaloryczna jest, nawet aż nad to i odkłada się na brzuchu i boczkach. Mięśnie rosną teraz dobrze. Czy jeżeli dodam do jeszcze więcej samego białka to w płynie to jakoś na większy rozrost mięśni czy po nic nie dokładać, może min zmniejszyć węgle i stopniowo czekać na większe obwody ?
- za łóżmy, że dojdę do zaplanowanej przez siebie wagi i obwodów. Jak później wyrzeźbić się ? Ucina się trochę węgli, dodaje białka więcej, trening z mniejszym ciężarem i więcej powtórzeń ?