Fat-HulkCzy podczas wyciskania na skośnej powinno się robic mostek? Skos ok. 15-20 stopni.
typowy trójbojowy mostek nie, jak na skośniej ławce przyjmiesz pozycję techniczną będzie w porządku
Ilość wyświetleń tematu: 247112
Fat-HulkCzy podczas wyciskania na skośnej powinno się robic mostek? Skos ok. 15-20 stopni.
MikersPytanko- 3 dni w tygodniu robię sobie ogólnorozwojówkę na siłowni (do końca miesiąca maszyny, 4 serie po 15 powtórzeń; bez ćwiczeń na brzuch i nogi, żeby nie trwało to za długo). Czy w inne 2/3 dni w tygodniu ćwiczyć te nogi i brzuch, czy próbować zmieścić wszystko w ogólnorozwoju, czy może nogi dać do ogólnego a brzuch w pozostałe dni? (Dodam, że na brzuch nakładam trochę większy nacisk niż na resztę, nie wiem czy dobrze, ale zawsze chciałem mieć '6-pak' : p)
MCtoshkinNie wiem czy mnie zrozumiecie czy nie, ale istnieje coś takiego(na przykładzie)
Trenuję sobie rok, po czym kończę z siłownią i z aktywnością fizyczną i czy po tym czasie jak skończę z siłownią będę w gorszym "stanie zdrowia" (chodzi o kondycję, siłę itp czynniki zdrowotne) niż przed chodzeniem na siłownię?
crentonPytanko co do FBW cel masa 3x w tygodniu - instruktor z mojej siłowni układał kiedyś koledze plan na 3 dni w którym miał 2 zestawy ćwiczeń, na dużą i małą partię mięśni było po 3 serie (tj. np biceps 3 serie, plecy 3 serie). Z poradników z forum wynika, żeby robić 3 serie na duże i 2 na małe i tu moje pytanie - 2 serie na taki biceps, czy nie będzie to za mało? Nie wyobrażam sobie dobrze styrać tego mięśnia tylko w dwóch seriach na dzień.
DestroCzy jeżeli z mojej siłowni korzystam tylko ja i nie mam możliwości sprawdzenia swojego "max" w różnych ćwiczeniach, tj. przysiad, wycisk itd. to czy przy treningu act jeżeli będę ciężar dobierał tak na oko i być może nie będzie się mieścił w 65-75 % czy ileś tam to moje postępy i przyrosty masowe będą bardzo zaniżone i niewidoczne? Póki co ciężar dobieram tak, żeby przy serii ok. 12 powtórzeń mieć ten zapas 2-3 powtórzeń. Kieruję się treningiem na masę ACT.
hubertigerW okresie budowania masy najlepiej sprawdza się trening oparty na wielostawowych, wolnych ćwiczeniach. podobnie w czasie redukcji.
Więc dla kogo są ćwiczenia izolowane, np rozpiętki? i po co się stosuje?
Zmieniony przez - hubertiger w dniu 2012-02-20 10:25:13
Nasz sklep
Mega promocja