Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
72
Cześć, mój wzrost to 175cm, waga 60kg i odkąd zastosowałem się do niektórych porad na forum idzie w górę (na początku, tzn. zanim zacząłem ćwiczyć, to było 56kg). Nigdy nie chodziłem na żadne sztuki walki ale chciałbym sobie sprawić worek treningowy. I tutaj moje pytanie: znalazłem na allegro w zestawie z rękawicami worek wypełniony za 110zł. Chodzi o to, że waży 8kg - czy to nie za mało? Pytam, bo nigdy nie używałem tego typu sprzętu. Dzięki i pozdro.
mam jeszcze swoje pytanie, jeżeli zamieniłem w fbw podciąganie podchwytem na szeroki nachwyt to bardzo poszkodowane będą dwugłowe ramion?
Zmieniony przez - master600 w dniu 2011-12-29 14:48:39
Zmieniony przez - master600 w dniu 2011-12-29 14:55:23
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
43
jestem totalnym poczatkujacym. Od 7 lat trenuję piłkę nożną. Mięśnie nóg mam jako takie, ale reszta to leży. Ułożyłem sobie taki trening:
Nogi- przysiady 3s
Plecy- Rozciąganie zamocowanego na końcu ekspandera do brzucha w siadzie 3s
Klatka- zwykłe pompki 3s
Barki- rozciąganie ekspandera 3s
Biceps- unoszenie hantla 2s
Triceps- Pompki z rękami trzymanymi wąsko 2s
I pytanie: czy, biorąc pod uwagę to, że trenuję dość intensywnie co najmniej 3 razy w tygodniu to mięśnie nóg powinienem trenować z taką samą intensywnościa czy nie?
II pytanie: jest to trening fbw, więc w pierwszym tygodniu robić mniej serii i w miarę upływu czasu robić kolejne czy od razu tyle ile podałem wyżej?
Zmieniony przez - cihioij w dniu 2011-12-29 18:58:17
Szacuny
1
Napisanych postów
231
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5273
jestem praworęczny. Trening hantlami założenie 12 powtórzeń. Prawą ręką zrobilem ledwo 9 to lewą powinienem zrobić serię jak zakładałem 12 powtórzeń czy zrobić tyle samo co prawą? Ćwiczę dopiero 2 miesiąc, prawa ręka wczoraj zmęczyła się na treningu siatkówki.
Szacuny
2
Napisanych postów
387
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6719
Panowie pytanko ;;) mianowicie chcialem wrzucic plan do oceny ale cholera forum mnie cos odrzuca ? i spr co mozliwe i nie wiem co za patencik sie wryl mi ? mozna liczyc na pomoc?