Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe, że mój kumpel da rade rozciągnąć przed sobą ekspander, a ja nawet nie mogę trochę rozciągnąć mimo że na wszystkich ćwiczeniach na siłowni podnoszę od niego wieksze ciężary, więcej razy się podciągam itd. Jak to możliwe? Wzrost mamy prawie taki sam, długość rąk też. Jakie mięśnie są podczas tego ćwiczenia najbardziej wykorzystywane? Z góry dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Witam
Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe, że mój kumpel da rade rozciągnąć przed sobą ekspander, a ja nawet nie mogę trochę rozciągnąć mimo że na wszystkich ćwiczeniach na siłowni podnoszę od niego wieksze ciężary, więcej razy się podciągam itd. Jak to możliwe? Wzrost mamy prawie taki sam, długość rąk też. Jakie mięśnie są podczas tego ćwiczenia najbardziej wykorzystywane? Z góry dzięki za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
rozciągnąć przed sobą mając ręce proste? ruch odwrotny jak przy rozpiętkach? najbardziej wg mnie angażuje mięsień czworoboczny, tylne aktony barków i mniejsze mięśnie pleców jak podłopatkowy itd.... triceps pewnie też izometrycznie.
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti
...
Napisał(a)
Barki, przede wszystkim ich tylny akton.
Projektowanie i tworzenie stron internetowych http://www.darkred.pl
Polecane artykuły