Szacuny
0
Napisanych postów
107
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7481
Bilon2011
witam.
chcialbym sie zapytac bo wlasnie przerabiam trening traktora fbw 5x5 czy 5 powtorzen to nie jest maly zakres? zalezy mi na masie miesniowej.
dieta dopieta
nie, to nie jest za mały zakres. Pozwala zbudować podstawy i nabrać siły dzięki większym ciężarom. Pamiętaj, żeby przed 5 seriami właściwymi, robić chociaż 2 serie rozgrzewkowe. Jeżeli nie będziesz rósł, to znaczy że za mało jesz.
Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12849
Witam
Ponawiam moje pyt. Jak najlepiej machać hantelkami stojąc? Dwiema hantlami na raz? Raz jedna raz drugą? Czy może pierwsze powt.na jedna rękę a potem na druga?
Szacuny
20
Napisanych postów
750
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19020
Ćwiczę treningiem traktora fbw 15 powtórzeń, nie dałem rady dzisiaj iść na trening. Czy mogę zrobić jutro i w sobotę? Dwa dni pod rząd jednorazowo tak?
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
111
mam pare pytan dotyczacych treningu bicepsa, ciezar 20kg 3 serie 8 powtorzen (mniej/wiecej) nie wiem jak sie to cwiczenie nazywa, po prostu zginanie rak z hantelkami
1. po pierwsze bol nadgarstkow, przypuszczam ze to przez taka czynnosc zaczynajaca sie na litere "S" mianowicie gdy opuszczam hantelkę obracam ją o 90 stopni zeby sie nie walnac nią w udo i zeby sie tam zmiescila, na poczatku myslalem ze to nic takiego i ze zniknie ale od miesiaca mam tak samo
2. bol szyi z tylu, nie moge za bardzo odchylic glowy, prawdopodobnie przez pkt 3
3. przy tym cwiczeniu z hantlami trenujac lewa reka(podnoszac) od 6 powtorzenia i w kolejnych seriach wczesniej nawet parzy mnie szyja, piecze, dokladniej z tylu lekko z prawej, bol nie podobny do pkt 2
z prawa reka wszystko ok
jakies rady? pozdrawiam
Zmieniony przez - Maciek3223 w dniu 2012-05-17 23:13:57
Szacuny
0
Napisanych postów
107
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7481
wojtekpab
Ćwiczę treningiem traktora fbw 15 powtórzeń, nie dałem rady dzisiaj iść na trening. Czy mogę zrobić jutro i w sobotę? Dwa dni pod rząd jednorazowo tak?
przy fbw powinien być dzień przerwy, bo miesnie sie nie zregeneruja. Albo olej i idź pojutrze, trudno, albo idź jutro, niedziela, wtorek, czwartek... i już wyrównałeś :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
wojtekpab
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Maciek3223
mam pare pytan dotyczacych treningu bicepsa, ciezar 20kg 3 serie 8 powtorzen (mniej/wiecej) nie wiem jak sie to cwiczenie nazywa, po prostu zginanie rak z hantelkami
1. po pierwsze bol nadgarstkow, przypuszczam ze to przez taka czynnosc zaczynajaca sie na litere "S" mianowicie gdy opuszczam hantelkę obracam ją o 90 stopni zeby sie nie walnac nią w udo i zeby sie tam zmiescila, na poczatku myslalem ze to nic takiego i ze zniknie ale od miesiaca mam tak samo
2. bol szyi z tylu, nie moge za bardzo odchylic glowy, prawdopodobnie przez pkt 3
3. przy tym cwiczeniu z hantlami trenujac lewa reka(podnoszac) od 6 powtorzenia i w kolejnych seriach wczesniej nawet parzy mnie szyja, piecze, dokladniej z tylu lekko z prawej, bol nie podobny do pkt 2
z prawa reka wszystko ok
jakies rady? pozdrawiam
Zmieniony przez - Maciek3223 w dniu 2012-05-17 23:13:57
masz na myśli supinację nadgarstka, może pojawić się ból ale najczęściej po kilku treningach on znika, co do palenia szyi to w Twoim przypadku może być całkiem naturalna rzecz po prostu błąd w technice często przy treningu bicepsów mocno oszukujemy przy ruchu, szrugsując stąd pojawia się ból mięśniowy w okolicach szyi.
Spróbuj zrobić biceps opierając się o ławkę albo o ścianę ciężar mocno spadnie ale zrobisz dokładniej technicznie i zmniejszy się oszukiwanie
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
758
Pytanie odnośnie strechingu... Wykonywac go bezposniednio po treningu czy poprzedzic go np biegiem w miejscu i które partie rozciągac trenowane czy wszystkie?