Szacuny
0
Napisanych postów
446
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2525
pytanko bo mi się tak akurat c***owo złożyło, że mogę mieć treningi SW we wtorki i piątki 20:15 - 21:15 to o 19:15 mam busa i tu pytanko czy w jeden dzień mogę zrobić siłowy i sw?
kończę o 12:30 więc na 13:30 jestem w domu..
wt, czw/pt sw
siłka: śr, pt nd i pewnie będę to zmieniał.. na? środa,sobota
Szacuny
0
Napisanych postów
446
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2525
1. czy różnią się czymś owijki do Muay Thai a do boksu?
2. czy mogę trenować np. 2 rodzaje sztuk walk? boks i mt ?
mam np. mt 18:10- 19:30 i boks 20:15 - 21:30 , dopiero zaczynam to mój 1 tydzień a czy potem na stałe mógł bym ćwiczyć dwie konkurencje? i czy jeść pomiędzy tr. czy tylko białko i rodzynki?
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1358
Proszę o pomoc, mam problem z rzutem piłka lekarską zza głowy.
Nie wiem, czy za mocno się odchylam, czy po prostu mam za słabe mięśnie,ale podczas odchylania do tyłu bardzo bolą mnie plecy (na dole) i brakuje mi tchu. Problem lekko się zmniejsza kiedy napinam pośladki. Generalnie dorzucam na 5 metrów, ale wiem, że muszę ciskać nią o wiele dalej, żeby na teście poszło mi dobrze.
Poprzedzając pytania- tak, startuje do policji, a TSF mam 5 listopada :)
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1358
Tomasz1405
czy martwy ciąg pomoże mi wzmocnić prostowniki? czytałam też, że na prostowniki dobre jest ćwiczenie "dzień dobry" ale nie mam sztangi w domu. Dysponuje jedynie hantlami.
Znacie jeszcze jakieś ćwiczenia na prostowniki?Tylko pamiętajcie że jestem kobietą i to drobną:P
Oczywiście oprócz hantli, pompek i tym podobnych wprowadze w życie ćwiczenia z piłką lekarską (wyrzut z autu "na sucho"), myslę, że to też będzie dobre ćwiczenie na wzmocnienie pleców:)
Aha, przy wyrzucie mam luźne nadgarstki, nie wiem czym to jest spowodowane- brakiem siły w nadgarstkach, czy złym ułożeniem ręki? :(
Szacuny
97
Napisanych postów
23860
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
147326
Ann90
tak martwy ciag jest to bój gdzie pośrednio angazowane sa wszystkie miesnie i stawy. róznych ćwiczen nawet uzywajac własnego ciała jest mnóstwo
spróbuj wykonać na próbe coś takiego
przysiad pełen bez obcziażenia- 24
wykonujesz 24 powtorzenia
wykonujesz 23 powtorzenia
wykonujesz 22 itd
wykonujesz i do 1 - miedzy tymi seriami 1-2 sekundy przerwy i pozniej w druga strone