Szacuny
0
Napisanych postów
244
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6290
Proszę o bardzo szybką odpowiedź . Czy używać pasa przy robieniu siadów . Robiłem ostatnio bez pasa 75kg x8 (pierwszy raz taki ciężar) i czułem bradzo duże naprężenie na odcinek lędźwiowy. Aż się przestraszyłem bo czulem jak mocno amortyzuje ciezar kregoslup i ze duzo mam na sztandze . Kociego garba nie robiłem. Technika zachowana , ale strach był . Moja waga 73 kg. 80kgx8 juz chyba nie dalbym rade ale chce sprobować . Zakładać PAS CZY NIE przy tych 75 ??
Zmieniony przez - inoshi w dniu 2012-04-12 14:50:53
Szacuny
9
Napisanych postów
1215
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11600
Wykonuje na klate pompki na poreczach i jezeli odczuwam bol w okolicach pach i w stawie lokciowym to dobrze wykonuje cwiczenie czy moze nie ? Prosze o odp
Szacuny
1
Napisanych postów
490
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8294
jaki jest cel stosowania treningu siłowego na redukcji? słyszałem sporo opinii, że "po to by spalać tłuszcz" - stąd nie raz rady typu "rób maszyny, 15 pow, 40 sec przerw". na treningu siłowym nie spala się tłuszczu, prawda?
stosuję się go aby:
-ograniczyć spadki siłowe i masy mięśniowej- stąd cięzkie ćwiczenia, i mała ilość pow 5-10.
-nakręcić metabolizm, który pozostaje przyspieszony nawet na kilkadziesiąt godzin po treningu
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
hubertiger
jaki jest cel stosowania treningu siłowego na redukcji? słyszałem sporo opinii, że "po to by spalać tłuszcz" - stąd nie raz rady typu "rób maszyny, 15 pow, 40 sec przerw". na treningu siłowym nie spala się tłuszczu, prawda?
stosuję się go aby:
-ograniczyć spadki siłowe i masy mięśniowej- stąd cięzkie ćwiczenia, i mała ilość pow 5-10.
-nakręcić metabolizm, który pozostaje przyspieszony nawet na kilkadziesiąt godzin po treningu
dobrze to ogarniam?
tak ale zakres powtórzeń nie jest z góry określony, to że redukujesz nie moze oznaczać dużych spadków masy, trening siłowy ją ma za zadanie oszczędzić, to może być też sygnał, że lecą mięśnie jeśli na redukcji siła drastycznie spada
Szacuny
9
Napisanych postów
1215
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11600
Dzien dobry. Mam problem z bicepsem wyraznie odstaje od reszty ciala. Jak dopiero napne reke widac zaokraglenie. Macie jakies pomysly jak sobie z tym poradzic? A i wykonuje uginanie sztangi na modlitewniku.