Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Czego potrzebujemy: 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min 74% 20 g masła 15 g oleju kokosowego 1 jajko 50 g ksylitolu 30 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Jak wykonać: 75 g czekolady, masło oraz olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Studzimy. [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
Czego potrzebujemy: 80 g masła orzechowego - ulubionego - może być arachidowe, migdałowe lub z nerkowców 60 g mąki kokosowej 40 g wpc w ulubionym smaku 50 ml mleka 25 g posiekanych orzechów 40 g Protein Chocolate 20 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Masło, mąkę, białko, orzechy umieszczamy w misce. Dolewamy po trochu mleka korygując kleistość [...]
Czego potrzebujemy: 200 g piersi z kurczaka 50 g pomidorów 40 g sera mozzarella 50 g pieczarek świeża bazylia ulubiona dzika oliwa ulubiony dziki sos sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy do kurczaka Jak przygotować: Pierś z kurczaka nacinamy tak, by stworzyła nam jak największą powierzchnię. Rozbijamy ją i przyprawiamy ulubionymi przyprawami. [...]
Müllerdrink Vegan to coś w rodzaju mleka smakowego. Występuje w dwóch wersjach smakowych - waniliowym i czekoladowym. Sama marka znana jest z tego typu napojów, ale stosunkowo niedawno wyszła także naprzeciw wegetarianom i weganom, wypuszczając na rynek wersję wegańską. Bazą napoju jest owies, a o smaku decydują aromaty lub kakao. Zdecydowanym [...]
Składniki: główka czosnku 3 średnie cukinie 1 łyżka oliwy 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki śmietany 30 % słonecznik łuskany ser feta śmietana 18% do dekoracji bazylia Sposób przygotowania: Dwie cukinie kroimy w grube plastry, trzecią w drobną kostkę. Czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy na pół. Cukinię i czosnek [...]
Składniki: 200g łososia 200g ziemniaków 150g szpinaku 50g cebuli 5g oliwy sos sojowy przyprawy pocięty koperek Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut. Cebulę drobno [...]
Składniki: 150g piersi z kurczaka 200g ziemniaków 100g zielonego ogórka 40g jogurtu naturalnego ząbek czosnku koperek przyprawy Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Pierś z kurczaka nakłuć, przyprawić i ugrillować na patelni grillowej bądź w grillu elektrycznym. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, dodać posiekany [...]
Składniki: 3 jajka 10g odżywki białkowej olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy Sposób przygotowania: Jajka ubić na puszystą piankę. Dodać odżywkę białkową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Płytki gofrownicy natłuścić olejem kokosowym. Nagrzać gofrownicę. Wylać część ciasta - aż pokryje całą powierzchnie dolnej płytki. Piec przy otwartej [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]
Czego potrzebujemy: 3 bardzo dojrzałe banany - te których użyłam były prawie czarne ;) w sumie było ich 300 g 2 jajka szklanka mąki - ja dałam 80 g orkiszowej, 60 g ryżowej, 50 g owsianej - można śmiało zamieniać 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 30 g orzechów Jak [...]
Czego potrzebujemy: 60 g kaszy jaglanej 2 jajka na twardo 1 jajko surowe 20 g mąki owsianej lub kaszy manny 20 g prażonego słonecznika 2 łyżki natki - ja daję koperek, natkę pietruszki i szczypior pieprz, sól 10 g oleju kokosowego do smażenia Jak wykonać: Kaszę ugotować i wystudzić. Jajka na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach - dodać do [...]
Czego potrzebujemy: 150 g mąki pszennej lub jasnej orkiszowej 10 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka sody 2 jajka 100 g erytrytolu 35 g roztopionego i ostudzonego oleju kokosowego 200 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 100 g Fit Fruit dzemu o smaku jabłkowym Jak wykonać: Jajka ubijamy z erytrytolem. Dodajemy przesianą mąkę, kakao, [...]
Czego potrzebujemy: 240 g czerwonej fasoli z puszki pół czerwonej cebuli kawałek chilli jajko 30 g komosy ryżowej 30 g kaszy manny Garlic cooking spray pieprz, sól, kmin rzymski Jak przygotować: Fasolę płuczemy, odsączamy i blendujemy - nie całkiem na gładko. Dobrze jak zostaną kawałeczki. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, [...]
Czego potrzebujemy: 50 g szparagów - najlepiej główki 50 g mixu kolorowych papryk 50 g cukinii 100 g krewetek 2 ząbki czosnku 20 g oliwy 1/3 pęczka natki pietruszki kawałeczek posiekanego chilli 65 g makaronu 10 g tartego parmezanu Jak wykonać: Szparagi kroimy na pół i gotujemy około 1 minuty - odcedzamy. Paprykę i cukinię kroimy na drobne [...]
Czego potrzebujemy: 350 g warzyw - mix papryka, cukinia, groszek cukrowy, kiełki fasoli 500 g piersi z kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 10 g oleju 80 g pasty curry 240 g ciecierzyca trawa cytrynowa liście kaffiru pół limonki świeża kolendra sól, pieprz Jak przygotować: Olej rozgrzewamy na patelni. Kurczaka pokrojonego w paski obsmażamy krótko. [...]
Czego potrzebujemy: 500 g polędwiczki wieprzowej 500 g pieczarek 20 g oliwy - lub więcej 3 ząbki czosnku łyżeczka tymianku sól, pieprz łyżka zmielonych na pył suszonych borowików 400 ml śmietany 30 % Jak wykonać: Polędwiczkę kroimy w plastry, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i 10 g oliwy. Dokładnie nacieramy mięso i odkładamy [...]