Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta wyglądała efektownie - ustawcie naczynia pod kątem. Gdy galaretka stężeje, gotujemy kaszę. Mleko z wodą zagotowujemy, dodajemy kaszę i cały czas mieszając, gotujemy jeszcze kilka minut. Pozwalamy kaszy chwilę przestygnąć, dodajemy słodzik i wpc. Wszystko miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy i jeszcze ciepłe przekładamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Można udekorować świeżymy owocami lub czekoladą. Gotowe.

Wartość odżywcza:

Z podanych składników otrzymacie dwie porcje.

Każda to 196 kcal.

Białko 16 g, Tłuszcze 3,3 g, Węglowodany 25,2 g.

Kaloryka podana bez dekoracji.

Smacznego!