Czego potrzebujemy:
- 8 g Dziko Słodkiej galaretki
- 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody
- 45 g kaszy manny
- 20 g WPC - najlepiej natural
- 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3.
Jak wykonać:
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta wyglądała efektownie - ustawcie naczynia pod kątem. Gdy galaretka stężeje, gotujemy kaszę. Mleko z wodą zagotowujemy, dodajemy kaszę i cały czas mieszając, gotujemy jeszcze kilka minut. Pozwalamy kaszy chwilę przestygnąć, dodajemy słodzik i wpc. Wszystko miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy i jeszcze ciepłe przekładamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Można udekorować świeżymy owocami lub czekoladą. Gotowe.
Wartość odżywcza:
Z podanych składników otrzymacie dwie porcje.
Każda to 196 kcal.
Białko 16 g, Tłuszcze 3,3 g, Węglowodany 25,2 g.
Kaloryka podana bez dekoracji.
Smacznego!