SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

plan z na rzeźbę, z fat na fit

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1928

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2951
Po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku że trzeba zżucic z siebie trochę zbednego balastu.
Wiekszosc spodni opina mi sie na dupie i udach, zewnętrzne partie klatki zalały się tłuszczem,talia znacznie się poszerzyła a na dodatek zaczynaja bolec stawy i pogłębia się skrzywienie kręgosłupa.
Pierwszym krokiem będzie ułożenie planu treningowego.
Do klubu moge chodzic tylko w poniedzialek, srodę i piatek, wtorek i czwartek to dni w ktore będę trenował w domu.

oto moja propozycja:

poniedzialek:

klata
1. Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 4 x 12-15
2. Rozpiętki na ławce skośnej 3 x 12-15
3. Buterfly 3 x 12-15
triceps
1. ściaganie linek wyciągu górnego 3x12-15
2. prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x 12-15
3. pompki w podporze 2x max

wtorek(dom):

nogi
1. Przysiady ze sztangą (do kąta prostego)4x 12- 15
2. Przysiady wykrocze z obciążeniem 3x 12-15
3. Trening brzucha z flexa

środa:

plecy
1. drążek szeroko 4x max
2. Przyciąganie wyciągu dolnego w wąskim uchwycie 3 x 12-15
3. Ściaganie wyciągu górnego do klatki 3 x 12-15

Biceps
1. Uginanie przedramion ze sztangą łamaną 4 x 12-15
2. Uginanie przedramion w bramie stojąc(jak podczas demonstracji biców)
3. Uginanie przedramion na dolnym wyciągu 3 x 15-20

czwartek(dom):

klata
1. wyciskanie sztangi skoks 4x 12-15
2. przenosy hantla w lezeniu 3x 12-5
3. Trening brzucha z flexa

Piątek

nogi
1. Przysiady wykrooczne 4x 12-15
1. prostowanie nog na maszynie siedząc 3x 12-15
2. ugianie na maszynie w leżeniu3x 12-15
3. Wspięcia na palce 4x max

bary
1. Wyciskanie na maszynie smitha 4x 12-15
2. Wznosy bokiem 3x 15-15
3. Wznosy w opadzie 3x 12-15

sobota(dom):

1. trening brzucha z flexa

oto trening brzucha:
https://www.sfd.pl/Dobry_trening_brzucha_z_Flex_a-t93118.html

aeroby we wtorek, czwartek, sobote po 45min

zalezy mi głównie na spaleniu tłuszczu z klatki i brzucha, tyłka,nóg.

Co wy na to?

pozdro

Spartanie nie pytają: "Ilu?" lecz: "Gdzie oni są?"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 94099
no ale ja chce piątke (11 czy 12 min bodajze) i ogolnie nie umiem biegac:/ nigdy nie cwiczylem tego jakos, poza przebieżkami po parku dla zdrowia i urody
rothen - no no niemalze ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 385 Napisanych postów 37478 Wiek 4 lata Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126446
mam nadzieję, ze za tym pierwszym krokiem, ktorym jestv trening pójdzie drugi- rownie ważny- jakim jest dieta.

na poczatek proponiuje trening siłowy pozostawic na siłowni- te 3 dni wystarczą a trening, ktory chciales przeprowadzać w domu "wynieść" na pole- i trenować HIIT.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2951
no w domu mam taką prozwizoryczną siłke(ławka,sztangi,hantle);p
co sądzisz o samym planie?moze byc?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 94099
ale po co? trening silowy nie spali ci tluszczu, on ma za zadanie glownie podtrzymac wypracowana tk miesniową.
wazniejsze sa tu aeroby i dieta.
dlatego proponowalbym ci robic z poczatku 2x trening HIIT i 2-3x tradycyjne aeroby, zwiekszajac liczbe treningow HIIT
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dziekuje za poardy, oczywiscie dodam inetrwaly.
a co sądzicie o doborze i kolejności cwiczen silowych(pn,sr,pt)?
btw, czy zimą także można biegac, np w grubym ubraniu?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
nie trzeba w grubym- ja zakladam tylko bluze z kapturem zeby nie pizgalo po szyji, uszach i ramionach czy dloniach, w nogi nigdy nie jest zimno
chyba ze jestes zmarźlak to zakladaj grube ciuchy.

co do planu - probowales moze FBW ? dobre przy redukcji bo cwiczysz kazda partie częsciej a lżej- sumarycznie wychodzi na to samo, aczkolwiek m.in. nie masz takich zakwasow co przeszkadzaloby w treningach aerobowych nieraz.

acha -dodaj cos na prostowniki grzbietu

Zmieniony przez - f***master w dniu 2008-11-16 12:28:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
co do grzbietu to może byc martwy ciąg na prostych nogach, w dni treningu nóg?
Jogger pisał kiedys o skłonach tułowia, cwiczeniu ktore zekomo wyplaszcza takze posladki. Poczatkowo myślałem że chodzi tu o unoszenie tułowia na specjalnej ławce, ale jak mogłoby ono wplywac na pośladkowy?Moze chodzi o jakas specjalną wersje tego cwicznie? Jak dobrze pamietam to znaczenie chyba miala pozycja bioder , moze kojazycie o jakie cwiczenie dokladnie chodzi?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 385 Napisanych postów 37478 Wiek 4 lata Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126446
zastosuj FBW jak juz doradzono, ew. dzielony lecz w inny nieco sposób, np. podczas tych trzech dni treningu silowego podziel cialo na dwie częsci.

np.;
I
klatka, barki, dól plecow[martwy ciąg], triceps,
II
najszerszy grzb, biceps, i całe nogi.

a w trzecim dniu powtarzasz z pierwszego itd... to sie odbywa.

wkladasz wtedy jedno ćw. podstawowe i jedno izolowane dla każej z grup[albo większości]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
mm posladkowe sa jednymi z najsilniejszych prostownikow w stawie biodrowym
kwestia natomiast splaszczania miesnia jest powiedziana raczej na wyrost wg mnie gdyz jezeli miesien jest cwiczony w odpowiedni sposob- zazwyczaj na skutek zniszczen zadanych treningiem, regeneruje sie on z nadwyżką- rosnie jako miesien-to jak bardzo i czy w ogole zalezy od treningu etc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 45257
ale po co? trening silowy nie spali ci tluszczu, on ma za zadanie glownie podtrzymac wypracowana tk miesniową.
wazniejsze sa tu aeroby i dieta

dieta wporządku, to jedyna rzecz realnie prawdziwa w tym zdaniu. Trening Siłowy do spalania tłuszczu nadaje się najlepiej. Aeroby są dużo dużo dalej. Gdzieś tam pomiędzy jest HIIT. No ale jedni wolą drzewo obciąć piłą mechaniczną a inni siekierką

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2008-11-17 02:22:56

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
hm no to zalezy jaki trening i w jakim sensie masz na mysli,bo nie uzywalbym treningu silowego jako glownej wiodącej w spalaniu tluszczu, nie dodajac tr tlenowego, a wolalbym z uwagi na korzysi prozdrowotne wybrac wlasnie aeroby
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mam problem.

Następny temat

droga do abs czy droga do kontuzji

WHEY premium