Czego potrzebujemy:

  • 50 g szparagów - najlepiej główki
  • 50 g mixu kolorowych papryk
  • 50 g cukinii
  • 100 g krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • kawałeczek posiekanego chilli
  • 65 g makaronu
  • 10 g tartego parmezanu

Jak wykonać:

  • Szparagi kroimy na pół i gotujemy około 1 minuty - odcedzamy.
  • Paprykę i cukinię kroimy na drobne kawałki.
  • Krewetki rozmrażamy, oczyszczamy ze skorupek i kroimy na pół.
  • Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy.
  • Makaron gotujemy i przelewamy zimną wodą.
  • Przystępujemy do finału...

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy czosnek i chwilę smażymy mieszając by nam się nie przypalił. Dodajemy paprykę i smażymy około 30 sekund. Kolejno dodajemy szparagi i kolejne 30 sekund. Następnie dodajemy cukinię i smażymy całość kolejne 30 sekund. Dodajemy część natki pietruszki, chilli, sól i krewetki. Smażymy do momentu aż krewetki będą gotowe. Kolejno dodajemy makaron, tarty parmezan oraz pozostałą część natki. Wszystko mieszamy i podajemy. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 544 kcal.

Białko 30 g, Tłuszcz 24,4 Węglowodany 51 g.

Smacznego!