Składniki:

  • 5 jajek
  • 300g kaszy jaglanej
  • 50g odżywki białkowej o smaku szarlotki
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 50g mąki kokosowej
  • słodzik (opcjonalnie)
  • 300g jabłek
  • cynamon
  • 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować kaszę jaglaną, ostudzić.
  2. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cynamon i wymieszać.
  3. Do zimnej kaszy dodać jajka oraz jogurt i dobrze zblendować.
  4. Dodać odżywkę białkową oraz mąkę i ewentualnie słodzik - dokładnie wymieszać.
  5. Do wysmarowanej tłuszczem blachy przełożyć 3/4 ciasta, następnie warstwę jabłek i przykryć pozostałym ciastem.
  6. Piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Wartości odżywcze dla całego ciasta:

Białko: 116g Tłuszcz: 45g Węglowodany: 287g 2 014kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)