Szybkie,smaczne i zdrowe "ciasto" ,gdy najdzie nas niepochamowana ochota na jabłecznik
Składniki:
-opakowanie kaszy jaglanej (350g.)
-800ml. mleka
-4-5 jabłek POLSKICH
-2 garście rodzynek
-cynamon
Przygotowanie:
1.Kasze razem z rodzynkami gotujemy na wolnym ogniu aż wchłonie całe mleko,jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach i przyprawiamy cynamonem.
2.Foremke do pieczenia psikamy PAMem lub delikatnie smarujemy olejem.
3. 1/2 kaszy wykładamy równo na spodzie formy,następnie całe jabłka oraz na góre pozostaą kaszę.
4. Pieczemy ok.30min w piekarniku z termoobiegie, nagrzanym do 170st.C.
Wartości na całą blaszke ok.10kawałków:
B: 66,0
T: 15,9
W: 430,3
Błonnik: 32,4
Kcal: 2039
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html