Składniki:

  • 3 jajka
  • 10g odżywki białkowej
  • olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ubić na puszystą piankę.
  2. Dodać odżywkę białkową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
  3. Płytki gofrownicy natłuścić olejem kokosowym.
  4. Nagrzać gofrownicę.
  5. Wylać część ciasta - aż pokryje całą powierzchnie dolnej płytki.
  6. Piec przy otwartej gofrownicy do ścięcia się wierzchu ciasta. Następnie zamknąć i piec jeszcze ok. 1-2 minuty.
  7. Podawać ze świeżymi owocami, jogurtem, bitą śmietaną, startą gorzką czekoladą.
  8. Z podanych składników wychodzi ok. 6 szt.

Wartości odżywcze dla samych gofrów:

Białko: 27g  Tłuszcz: 15g  Węglowodany: 2g  250kcal