[...] jest je obcinać nawet do 15% jeśli tego wymaga redukcja niż robić to z wegli. Jest cała masa badań szczególnie się to tyczy kobiet i syndromu reds, gdzie to właśnie węglowodany silniej stymulowały powrót gospodarki hormonalnej do normy. Widziałem też badanie porównujące poziomy testosteronu i osób na dietach low fat i low carb, gdzie [...]
[...] o niej 1. WIEK: 24 2. WAGA: 95 3. WZROST: 176 4. WYMIARY: -biceps: 43 -klatka: 120 -udo: -talia: 90 5. STAŻ NA SIŁOWNI: z przerwami 7 lat 6. DIETA: -białko: 2.5 - 3 -węglowodany: reszta -tłuszcz: 1.5 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: to mój pierwszy 8. TRENING: split 4 dni 9. CEL CYKLU: masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
Cześć! Jeżeli masz parę kilogramów do zrzucenia, to żadne koktajle Ci nie pomogą, a mogą zaszkodzić. Twoja teściowa traci kilogramy, tylko datego bo zastąpiła 2 posiłki shake'ami, które są lepsze jakościowo niż jej obecna dieta. Gdy chcesz schudnąć i zyskać zdrowie najlepszym rozwiązaniem jest ustrukturyzowanie żywienia. Skupić się na odpowiedniej [...]
[...] , napięty, zgięte przedramię -klatka:97 -udo:59,5 -talia:83,5 5. STAŻ NA SIŁOWNI:systematycznie od Dwóch miesięcy . A ogólnie rok 6. DIETA: 3200 kcal -białko: 200 -węglowodany:400 -tłuszcz:80 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. POZIOM BF%: [...]
[...] czczo, o podobnej porze. Szczegółowy przykład rozpisania diety od podstaw dla osoby ważącej 70 kg znajdziesz tutaj https://potreningu.pl/articles/5605/dieta-na-mase-dla-mezczyzny-o-wadze-70kg Jeżeli nie jesteś w stanie zaspokoić z pożywietnia swojego zapotrzebowania na białko lub węglowodany, warto zaopatrzyć się w odżywki - http://sklep.sfd.pl
[...] ma to wpływ w pewnym stopniu na przetworzenie produktu i zawartą w nim ilość witamin i składników mineralnych, które nie są stabilne pod wpływem temperatury, to składniki odżywcze, takie jak: białka, tłuszcze i węglowodany nie znikają. Jedyną możliwością jest spalenie płatków, np. w piekarniku. /SFD/2018/9/17/b460cfd60f4a41d4a299a5ed07ef07c5.jpg
Jeżeli chcesz uzyskać pomóc z naszej strony, to zacznij od dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu. Najlepiej razem ze zdjęciami sylwetki: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Zapotrzebowanie kaloryczne najlepiej jest obliczać z dokładnego wzoru, a nie kalkulatorem jak to zrobiłeś. [...]
[...] - gdzie oba składniki są w podobnych proporcjach Celem stosowania obu jest uzyskanie naddatku energetycznego, bez którego wzrost mięśni nie jest możliwy. Oprócz energii ( węglowodany )dostarczasz też budulec ( białko) które jest elementem włókien mięśniowych. Jeśli uczciwie trenujesz i jednocześnie dostarczysz odpowiednią ilość energii i [...]
[...] bardzo zwracać uwagę na rozkład makroskładników bardziej trzymaj się wyliczonej kaloryki. Pamiętaj jednak aby spożywać makroskładniki z wszystkich 3 grup to jest białka, węglowodany i tłuszcze i aby to były zdrowe źródła a nie żywność przetworzona. Jeśli chodzi o ilość białka u osób nie trenujących w zupełności wystarczy 0,6 - 0,8g/kg masy [...]
Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]
Witam , tutaj nie ma filozofii . Widocznie te 3 tys kcal które zjadałeś nie powodowały u Ciebie odpowiedniej nadwyżki kalorycznej . Druga sprawa wielu osobom wydaje się, że brak przyrostów masy mięśniowej związany jest ze zbyt niską intensywnością treningu bądź niedostateczną podażą białka. Tymczasem tempo przyrostu masy mięśniowej nie jest [...]
[...] to jest wynik orientacyjny i punkt wyjścia do dalszej kalibracji diety. Rozkładamy sobie makroskładniki powiedzmy 2g/kmc białka, tłuszcze na poziomie 1g/kmc, reszta węglowodany. Później w regularnych okresach czasu się mierzymy i ważymy kontrolując postępy. Progresujemy to zostawiamy bez zmian, jeśli stoimy w miejscu to dokładamy do [...]
[...] siłowy oraz regeneracja. Te elementy muszą wszystkie zaistnieć w jednym czasie żeby się rozwijać. Niestety często wydaje się trenującym, że ciężki trening wystarczy i węglowodany na danym poziomie, do którego starają się dążyć załatwiają wszystko. Niestety tak to nie działa. Nie wystarczy zaplanować jednego makroskładnika w diecie, starać [...]
Cześć! Zaczynając redukcję warto nie celować na ślepo w liczenie kalorii, a skorzystać z kalkulatora np. tego poniżej: Sprawdzić jak się czujesz i czy są efekty. Następnie odpowiednio podzielić kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]
[...] rządzi się swoimi prawami, przy czym musimy pamiętać, że nasz organizm nie spala kalorii, nasz organizm spala ATP, a organizm może pozysykiwać ATP z różnych źródeł (tłuszcz, węglowodany i białko) z różną efektywnością. Gdy zaczniemy rozpatrywać ile kalorii spalamy w trakcie wysiłku badacze stwierdzili z dość dużą dozą pewności, że w trakcie [...]
Cześć! Przede wszystkim jeżeli mówimy o żywieniu, to musisz większość kalorii dostarczać ze stałych pokarmów, natomiast odżywki powinny być dodatkiem, a nie powinny dostarczać prawie 1/2 zapotrzebowania. Warto abyś sprawdził ile kalorii powinieneś spożywać korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto [...]
[...] makroskładniki. Przy dietach zbilansowanych/węglowodanowych możemy przyjąć wartości 2g białka na kilogram masy ciała, 1g tłuszczy na kilogram masy ciała i reszta węglowodany. To jest punkt wyjścia w diecie. Później można te proporcje modyfikować, ale istotna jest obserwacja i sprawdzanie postępów. Jeśli po 2 tygodniach na ułożonej [...]