Czego potrzebujemy:

350 g warzyw - mix papryka, cukinia, groszek cukrowy, kiełki fasoli

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 10 g oleju 
  • 80 g pasty curry
  • 240 g ciecierzyca
  • trawa cytrynowa
  • liście kaffiru
  • pół limonki
  • świeża kolendra
  • sól, pieprz

Jak przygotować:

Olej rozgrzewamy na patelni. Kurczaka pokrojonego w paski obsmażamy krótko. Wrzucamy warzywa, 2 liście kaffiru, pół łyżeczki trawy cytrynowej, sól, pieprz. Limonkę obieramy ze skórki, kroimy w cząstki i dodajemy na patelnię.  Wszystko mieszamy i podsmażamy razem. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Całość to 1900 kcal.

Białko 142 g, Tłuszcze 96 g, Węglowodany 105 g. 

Smacznego!