Czego potrzebujemy:
350 g warzyw - mix papryka, cukinia, groszek cukrowy, kiełki fasoli
- 500 g piersi z kurczaka
- 400 ml mleczka kokosowego
- 10 g oleju
- 80 g pasty curry
- 240 g ciecierzyca
- trawa cytrynowa
- liście kaffiru
- pół limonki
- świeża kolendra
- sól, pieprz
Jak przygotować:
Olej rozgrzewamy na patelni. Kurczaka pokrojonego w paski obsmażamy krótko. Wrzucamy warzywa, 2 liście kaffiru, pół łyżeczki trawy cytrynowej, sól, pieprz. Limonkę obieramy ze skórki, kroimy w cząstki i dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowe.
Wartości odżywcze:
Całość to 1900 kcal.
Białko 142 g, Tłuszcze 96 g, Węglowodany 105 g.
Smacznego!