[...] całkowicie zastąpić nienasyconymi tłuszczami zawierającymi kwasy omega-3 (np ryby i orzechy), które obniżają poziom trójglicerydów i cholesterolu, omega- 9(oliwa z oliwek, olej rzepakowy), które chronią serce i naczynia krwionośne, obniżają poziom złego cholesterolu (LDL), podwyższają stężenie dobrego cholesterolu (HDL). Omega- 6( m.in. [...]
z tego co mi się zdaje to pewnego rodzaju ,, olej'' który po wstrzyknięciu do organizmu zalega w mięśniach rozpychając włókna, ale to chyba każdy wie... kiedyś czytałem ze jeśli dostanie się on do krwi mogą wystąpić poważne komplikacje, pierwotne jego użycia ( chyba) miało być takie kiedy np. zawodowy kulturysta przed zawodami ma nie równa partie, [...]
[...] poukladac z postem twojego kolegi to juz wszystko jasne...dwoch z wielkimi wymiarami tylko ze wszyscy sie przyp*****laja, buehehe...i znaow teksty o metrze krawieckim...jak jeden ci mowi ze jestes pijany to go olej...jak dwoch to sie zastanow, a jak trzech to idz spac... Nie można czynić postępów, trenując więcej niż potrzebuje tego organizm.
[...] nie. Po prostu zajdasz tutaj normalny posiłek, z ww o średnim/niskim IG najlepiej z warzyw, do tego białko zwierzęce czyli mięso/ryba/tuna/białka jaj i tłuszcze np. oliwa/olej lniany/tran 4 posilek w pracy (pracuje na noc chleb pelnoziarnisty 100g,2 jajka gotowane 120g i 15 g orzechow wloskich 17/18/49 422kcal znowu jaja... za dużo [...]
[...] oliwy do ryżu, kaszy omijając prze/po treningowy. Możesz pomyśleć o jakimś gainerze. mutant mas czy coś w ten deseń. Ciężary zaczynają być ładne. Tak trzymaj. Przedramiona olej, wystarczająco je męczysz w fwb, zmniejszenie obwodu to pewnie wynik krzywego mierzenia/ gorszego spięcia mięśnia. W klacie nic się nie ruszyło? Wizualnie patrz [...]
[...] kiedyś używałem zamiast oliwy. Co kto lubi... wartości pro-zdrowotnych nie jestem w stanie określić po tym co brałem. Mniej drenuje kieszeń, ot co :-) Na pewno lepsze to niż oleje rafinowane czy z wysoką zawartością o6, jak z pestek winogron. Co do ALA, to konwersja do EPA jest chyba na poziomie 15%. Nie ma co porównywać do olejów rybich, ale [...]
[...] sera. B34 W16 T12 291 kcal suma B159 W371 T60 2700kcal --------- do tego biorac pod uwage uwagi domera - wiecej : "tluszczu, oliwa z olwek, orzechy wloskie, pestki z dyni, slonecznik, olej lniany, tluste ryby" Jak i biorac pod uwage moja wieksza wage o 15kg i wiek 27 lat ? Co dodac, jak co zmienic ? Dzieki , pozdrawiam .
olej lepszy czy Cię kolego pop.ierdo... liło? Wszystko na Oliwie! Pić smażyć, itd.. Jedynym minusem jest cena innych brak.. smażenia na oliwe jest nie zdrowe. oliwa szybko sie utlenia co powoduje uwalnianie sie rakotwórczych substancji podchodząc tak do sprawy to smaż na suchej patelni.. Zmieniony przez - diakonos_0 w dniu 2008-10-23 10:52:48
a nie lepiej bylo by gdybys chociaz troche zmienil odzywianie? np cola na cola zero, olej na oliwe, duzo warzyw, smazenie bez tluszczu, wymiana pieczywa, platki owsiane zamiast kukurydzianych itd nie musisz byc na diecie zeby dobrze schudnac moznesz po prostu zmienic nawyki zywieniowe i to juz duzo zmieni :) nie jestem specialista - dopiero [...]
Tłuszcze to może być - oliwa z oliwek, olej lniany, tran, kapsy omega-3... Rano dodaj orzechy z 40g, w drugim posiłku tran może być, obiad - ryż polej 15g oliwy z oliwek, w potreningowym wg mnie brakuje ww np. 100g ryżu/kaszy/makaronu polany oliwą z oliwek i dałbym pierś z kurczaka a nie tuńczyka, w kolacji też brakuje ww jak w potreningowym i [...]
Ok, to skoro jakość jest dobra, muszą być inne przyczyny. Jeśli dobrze czujesz się na tym makro, masz siłę, energię itd., to zostaw. Tak, jak pisałam - najważniejsze, że coś pozytywnego się dzieje z sylwetką, zachodzi rekomp. Nie pamiętam w tej chwili, ile dokładnie powinno się suplementować o3 (najwyżej później dopiszę albo zapytaj w dziale od [...]