Znam, czasem korzystam z olimpa i nort fisha, ale z tymi na wagę też niestety nie jest tak kolorowo. Do każdego ryżu, kaszy dolewają olej. Nie zauważyłeś, że ryż jest smaczniejszy, nie taki suchy jak w domu gotowany. Każda sałatka potraktowana też sporą ilością oleju, czuć nawet na ustach jakie jest tłuste. Oczywiście wiadomo, że nikt tak oliwy z [...]
[...] nabiału), rzeczy smażone i mocno zrumienione, jeść sporo surowych owoców i warzyw (nie ulubione na forum mrożonki w ich zastępstwie)... Zadbać o dostatek witaminy C, mięso z zawartością kolagenu i ryby (kolagen i omega3), dobrej jakości olej lniany... Większości ludzi takie postępowanie wyleczy lub zminimalizuje problemy ze skórą. Pozdrawiam.
Smażenie na tłuszczu jest nieporozumieniem. Olej MCT spożywamy na zimno, tak samo inne oleje roslinne jezeli tylko uważamy że sa potrzebne (ja uwazam że nie). Porównywanie gainera i posiłku ze sporą zawartości tłuszczu jest pomyleniem pojęć. Żródłem weglowodanów w gainerach są maltodekstryny a białka najczesciej białko serwatkowe. Jest to [...]
[...] chcesz osiągnąć naprawdę dobre efekty to powinieneś najpierw ogarnąć temat diety, bo ktoś kto pisze, że tłuszcze ogranicza jak tylko się da, ma chyba niewielkie pojęcie na temat tego, jak zdrowe kwasy tłuszczowe są ważnym elementem. Powinieneś dostarczać ich przynajmniej 1g/kg masy ciała, takich jak oliwa z oliwek, olej lniany, ryżowy czy tran.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
to przed treningiem możesz dać od biedy ten twaróg, ale jakieś węgle musisz wrzucić. ps: nie używaj wogóle pestek słonecznika, zamień to na oliwe,olej lniany,orzechy lub migdały
krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01
Mase budujesz poprzez dodatni bilans kalorii, sklada sie na to odpowiednia podaz weglowodanow, bialka i tluszczy w codziennej diecie Braki bialka uzupelniasz odzywka bialkowa itp Braki weglowodanow (podbijanie kalorii) najlepiej uzupelnic Gainerem/Bulkiem itp Braki tluszczy najlepiej uzupelni Olej MCT, Oliwa z oliwek itp. Odzywki nie zastapia [...]
[...] dolozyc, najpierw zobacze jak bedzie szla masa takim systemem dokupie sobie jeszcze gainera2 bo jak na zajeciach jestem (zaocznie) to zeby szybko cos wypic pozywnego wlasnie olej lniany ma duzo omegi3 wiec moze bede go pil z oliwa w stosunku 1:1 a jesli chodzi o szybkowchlanialne to miales na mysli izolat? a za soga nie ma co dziekowac, to moj [...]
Tylko chciałbym, żebyś wyjaśnił mi dlaczego. Ja mogę powiedzieć, że twaróg posiada najdłużej przyswajalne białko, a olej lniany, akurat nie oliwa, przoduje w ilości omeg przynajmniej w tabeli źródeł na wikipedii ;)
[...] kwasów EPA i DHA (czyli tych najbardziej wartościowych dla nas), ale w niewielkim stopniu. Lepszym wyjściem są tłuste ryby czy supolementacja. Natomiast dodawanie oliwy czy olejlu lnianego do twarogu, żeby wydłużyć jego wchłanianie nie jest konieczne, patrz pierwsze zdanie. Nie chce mi się podawać i szukać źródeł do tego co napisałem, ale [...]
[...] 5% in men. The omega-3 conversion efficiency is greater in women, possibly because of the importance for meeting the demands of the fetus and neonate for DHA" Co do lnianego wypadło by kupować budwingowy, dobry olej jest w aptekach przechowywany w lodówce. http://en.wikipedia.org/wiki/Omega-3_fatty_acid#Conversion_efficiency_of_ALA_to_EPA_and_DHA
a ten ktory ja mam kupilem w realu, w normalnej temperaturze ale za to w kartoniku chroniacym go od swiatla, olej lniany powstaje przy temp ok 50 st c. więc czy faktycznie konieczne jest trzymanie go w lodowce?
Wątpie by miał coś wspólnego z olejem lnianym, olej lniany sięutlenia bardzo szybko trzymając w lodówce ok 2 miesiące, ten w kartoniku słabej jakości pewnie jest, jakieś dodatki są dodawane aby wydłużyć jego termin.