dieta nie jest najlepsza nie uwzgledniak bialego pieczywa nie smaz tylko griluj/paruj/gotuj lub na teflonie,wyrzuc te soki na noc bialko z oliwa,olej na oliwe zmien,dodaj orzechow po treningu samo carbo starczy do tego dodaj bialko,wywal te jogurty rano daj platki owsiane z jajakmi/twarogiem reszta poslkow to ryz/kasza/makaron z miesem,do tego [...]
Zwiekszylem troszkę kalorie dodałem zdrowszych tluszczy( zamieniłem słonecznikowy olej na kokosowy, dorzuciłem makrele na zmianę z jakimś łososiem) NIE wiem czy nie za dużo tluszczy mam Teraz i czy nie lepiej byłoby zrezygnować np z masła orzechowego a dorzucić kurczaka do 150g? /SFD/2020/1/28/2b3e7efeb43c46ed917214fcdb8a9793.jpg Oczywiście w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
musisz zmienic rozklad procentowy makrosow. lub olej procenty, a idz w kierunku rozkladu gramowego. czyli uloz pod 2g bialka, 1g tluszczy i reszta wegla. w twoim wieku i stazem treningowym, nawet 2g bedzie nad to, wiec nie ma sensu dawac 3,3g biala
dbaj o kręgosłup,wrzuć drążek na plecy,sam zaczynałem się podciagać w wieku 15 lat teraz mam trójkatne plecy :) w szkole olej kumpli i jedz miche ryzu z tunczykiem, ja tak robiłem,co więcej brałem śledzie i w d_upie miałem co mysli kolega z ławki :) wszystkiego dobrego
Witaj, wstawiaj całą dietę do sprawdzenia co jadasz. Pewnie kiepsko jadasz a chcesz ładować szejki z gainera i białka. Standard i błąd wśród początkujących. Słonecznikowy olej nie za bardzo.
słuchaj kup kreatyne monohydrat nawet tani ja jadlem oxy-gen , vitalmax i inne tanie klepały bardzo dobrze do tego gainer masowy albo białko zalezy czego ci brakuje i wszystko a sterydy tak jak tamten mistrz piramidy olej to nic nie warte...
założenia jako punkt wyjścia wydają się w miarę OK, ja pewnie dałbym mniej tłuszczu i trochę więcej węgli, któe rozmieściłbym głownie potreningowo . Osobiście zostałbym przy 4 - 5 posiłkach, bo wiem że utrzymanie 6 może być uciążliwe (poza tym nie jest potrzebne). Rozumiem, że to przykład diety a nie jej wzór spożywany codziennie, menu musi być [...]
[...] będzie inna rybka, zamiast fileta również inne źródło białka, ryż również na kasze itp., jeśli chodzi o ilość posiłków to nie ma dla mnie problemu z 6 dziennie, a warzywa napewno coś jeszcze dorzuce... A jeśli chodzi o olej lniany ja kupuje na targu który jest robiony domowymi sposobami tak mi się wydaje, więc chyba nie jest zły? pozdrawiam
Ja zawsze daje 220-250 gram chudego, łyżka bio jugurtu 0%, splenda i najlepsze z najlepszych: olej z orzechow wloskich. Tak zmienia smak serka ze moglbym wpiepszac na okraglo. Niebo w gębie. Redukcja.
Zdecydowanie olej. W biedronce są,Auchan ale nie do picia. Zawsze możesz ugotować kasze i wymieszać ja z olejem. Na Internecie ceny wahają sie od 60-100 i pewnie jeszcze więcej. I nierafinowane smaku niby nie maja ale jednak cos w kubkach jedząc taka kasze sie zmienia :)
generalnie wszystko zależy od tego co chcesz z wiórkami czy olejem robić, zarówno bez jednego jak i drugiego da się obyć, jak i zarówno jedno i drugie może być cennym dodatkiem. Olej możesz spożytkować jak wyżej, możesz też dodać do kawy czy zielonej/czerwonej herbaty, wiórki będą fajnym dodatkiem do płatków. Mi osobiście smakuje też kostka [...]
[...] napisał producent xD Chodziło mi tu bardziej o ich skład. Konserwanty? Wydają się być ok. świetne źródło średnionasycocnych łancuchów. W pewnym sensie chyba nawet lepsze od oleju (nierafinowany mnóstwo wieloninasycocnych) rafinowany ( mnóstwo nasysonych, ale po dużej obróbce termicznej). Nie wiem jak powstają takie wiórki, ale to chyba jakieś [...]
[...] zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe średnio łańcuchowe, a jak jest z wiórkami? Niby też nasycone kwasy tłuszczowe, ale nadal średnio łańcuchowe, czy już wielo łańcuchowe. Bo cena oleju musi mieć jakieś logiczne uzasadnienie, bo przecież jeśli byłyby to nadal średnio łańcuchowe kwasy to równie dobre będzie wcinanie wiórków, zamiast oleju.
Nie są rafinowane. Wtedy nie miałyby smaku i zapachu. Teorii spiskowych można szukać wszędzie. Również w dodawaniu siarki do wiórków kokosowych. Poza tym olej kokosowy rafinowany jest dobry jakościowo.