Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
[...] występuje. Cukier też nie a co do soli, to wystarczy spojrzeć na inne produkty i ciężko będzie nam znaleźć różnicę. Skład Skrobia ziemniaczana, ziemniaki odwodnione 30%, olej rzepakowy, sól, pomidory w proszku 0,4%, jarmuż w proszku 0,4%, szpinak w proszku 0,4%, burak czerwony 0,3%, stabilizator (chlorek wapnia), kurkuma. Wartości odżywcze [...]
Czego potrzebujemy: 65 g oleju kokosowego nierafinowanego 25 g kakao 25 g ksylitolu - można zastąpić płynnym miodem lub syropem klonowym Opcjonalnie dodatki - ja dodałam 10 g jagód goji, 10 g orzechów, 10 g suszonej żurawiny i szczypta nasion chia Jak wykonać: Olej, kakao oraz ksylitol wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
[...] marchewki startej na drobnych oczkach pół cebuli 2 ząbki czosnku 5 g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do miękkości - po ugotowaniu odstawiamy by przestygła. [...]
Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]
[...] 30 g ksylitolu lub erytrytolu 50 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 10 g budyniu waniliowego sugar free oraz 30 g galaretki Sugar Free Jelly 25 g gorzkiej czekolady 3 g oleju kokosowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na wysokich obrotach. W trakcje ubijania dodajemy partiami słodzik i dalej ubijamy. Kolejno dodajemy [...]
[...] wyraźnie widać w niej kawałki śliwek. Jest to ciekawe rozwiązanie, tylko dość kaloryczne. Ma dużo tłuszczu (18,5 g na 100 g), co sugeruje, że znajduje się w niej dużo oleju rzepakowego (jest na drugiej pozycji na liście składników). Myślę, że spokojnie mogłoby go być mniej. Poza tym nie ma się za bardzo, do czego przyczepić. Skład Fasola [...]
Kolejne danie wegańskie od ALLNUTRITION, tym razem inspirowane kuchnią kontynentalną. Po rozpakowaniu od razu rzucają się w oczy ziarenka kaszy bulgur, pestki dyni, czarne oliwki oraz różnego rodzaju nasiona/kiełki. Wiele gotowych posiłków to zwykle jakaś kasza, plus mikroskopijne kawałki jakiegoś dodatku. W tym przypadku bogactwo składników [...]
[...] ksantanowa, karagen, konjac, skrobia modyfikowana i inne. Choć nie stanowią dla nas jakiegoś zagrożenia, ale jak na jeden produkt, to jest tego po prostu dużo. Skład Woda, olej rzepakowy, białko sojowe 3,9%, błonnik cytrusowy 2,5%, sól, pistacje 2%, skrobia modyfikowana, stabilizatory: guma ksantanowa, konjac, karagen, chlorek potasu; aromat, [...]
Quinotto albo inaczej kaszotto z serii GO VEGE, to kolejna propozycja wytrawnego, wegańskiego dania. Po otwarciu opakowania rzuca nam się od razu w oczy żółto-pomarańczowy kolor potrawy. Wszystko to za sprawą sporej ilości dyni, marchewki, a także pasty massaman curry, dzięki której danie ewidentnie nawiązuje do tajskiej kuchni. Zapach dania jest [...]
[...] dominują przyprawy, ale to normalna cecha orientalnych dań. Są dość kruche, ale nie rozpadają się na widelcu. Skład Ciecierzyca namoczona 68%, cebula mrożona 9,7%, olej rzepakowy, białko grochowe, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana, natka pietruszki suszona, sól, kolendra 0,5%, czosnek granulowany, substancja spulchniająca: [...]
[...] żadnych sztucznych dodatków, ulepszaczy smaku czy zapachu. To zdecydowanie duży plus tego dania. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, papryka suszona, kolendra, kmin rzymski, czosnek suszony, papryka chili suszona, kurkuma, koper włoski, cynamon, goździki, imbir suszony, kminek, aromaty [...]
[...] które nie mają czasu gotować, ale dbają o zdrową i zróżnicowaną dietę. Skład kuskus perłowy 34%, fasolka szparagowa 17%, marchew 17%, ananas 7%, orzeszki arachidowe 5%, olej rzepakowy, sos sojowy (soja, pszenica), ekstrakt z miąższu kokosa (ekstrakt z kokosa, woda), rodzynki 2,8%, woda, koncentrat soku jabłkowego, sok z limonki, sól [...]
[...] Ilość warstw zależna od apetytu i wysokości naczynia. Uważaj jednak, bo Crunchy Flakes wciąga. Skład Kasza manna z pszenicy, substancja słodząca: maltitol, ryż biały, olej kokosowy, cynamon (0,7%), sól, emulgator: lecytyna z soi. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 383 kcal Tłuszcz: 14 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 [...]