daje olej na powierzchnie gofrownicy i do masy i najczesciej nie przywiere ,ale nieraz tak ,nie wiem czemu;p i tak np. polowa sie oderwie ,polowa nie;p Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-06-30 07:49:46
A jakiś zamiennik oliwy z oliwek? Bo mi- dziecku wychowanym na oleju słonecznikowym strasznie ona nie podchodzi. Odrzuca mnie od zapachu już. Chodzi mi oczywiście o zdrowy zamiennik. Może olej lniany, ajkieś inne propozycje? I czy "samkiem" to jest bardziej zbliżone do oleju czy oliwy?
Tak ten olej jako jeden z nielicznych nadaje się do krótkotrwałego smażenia. Utlenia się powyżej 140st. Ale licz się z tym że taki z Tesco nie będzie najlepszej jakości. Na 99% jest rafinowany.
[...] OLIWA Z OLIWEK (...) do smażenia(krotkiego- do 120 stopni C) warzyw, mięsa (...) notafuk http://www.sfd.pl/na_czym_sma%C5%BCy%C4%87_-t178820-s2.html Smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek. domer http://www.sfd.pl/SMA%C5%BBENIE..._olej_czy_oliwa_z_oliwek__-t199736.html Na oliwie z oliwek mozna ale nie dlugo a pozatym lepiej ja [...]
[...] po prostu przetrzymać je w marynacie najlepiej ze 12 godzin zrób marynatę wieczorem a rano masz gotowe. Hym marynatę zrób według upodobań bazuj na oliwie z oliwek albo oleju dodaj jakieś zioła papryke śól pieprz co uważasz, czosnek itp Znam przepis na serduszka z grilla ale w piwie :) serduszka olej i piwo w proporcjach 1:1 zioła [...]
http://www.coolinarny.com/2013/12/13/co-zrobic-z-niedobra-oliwa-z-oliwek/ siemie dzisiaj mi nie smakowało to raczej olej nie będzie a może ktoś próbował tego ? http://www.coolinarny.com/2013/12/13/co-zrobic-z-niedobra-oliwa-z-oliwek/ jak nie podejdzie to poprostu zostanę przy tych migdałach.
a jak się odniesiesz do tego? "Czasem producenci dodają do oleju witaminę E, aby przeciwdziałać zbyt szybkiemu utlenianiu kwasów tłuszczowych. Dzięki temu taki olej ma dłuższą trwałość, a zatem i większą wartość handlową dla producenta i sprzedawcy. Jednak wartość lecznicza takiego oleju w diecie dr Budwig jest wątpliwa, ponieważ wit. E po [...]
[...] do względnie bezpiecznych sterydow. Jak zabespieczenie polecam przyjmowanie wiekszych ilosci Nienasyconych kwasow tloszczowych Omega 3 ( dostempne w postaci kapsolek, ale takze oliwa z olivek) Omega 6 (np. olej z lnu i z pestek winogron) do tego dobry jest takrze olej z wątroby rekina (np Iskal firmy naturell), pozatym jedz duzo witamin. Pozdro
No i kolejny dzień treningu poszedł się chrzanić Mam potworne wyrzuty sumienia pomimo tego, że wiem, że nie byłabym w stanie ćwiczyć dzisiaj Zaczyna powoli robić się tak, że jak w jakiś dzień nie ćwiczę, to mam wyrzuty sumienia. Dieta była taka jak wczoraj. Zjadłam przedtreningowy... I - owsiane + jaja + jabłko + masło orzechowe II - kura + [...]
[...] Nie ma sensu zwiększać omega 6 w diecie. W ten sposób tylko zaburzasz proporcje względem omega 3. http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje http://potreningu.pl/articles/894/dodatkowe-kwasy-omega-najwazniejsze-sa-proporcje http://potreningu.pl/articles/2472/olej-z-pestek-winogron--nie-taki-znowu-zdrowy-
Smazyc na oleju kokosowym rafinowanym czy nierafinowanym? Nie obchodza mnie walory smakowe moze dawac kokosem,ale czy jak smaze na nierafinowanym to czy podczas procesu te walory zdrowotne sie nie ulotnia? Rafinowanym. Nierafinowany nie posiada jakichś szczególnych walorów zdrowotnych w tej odrobinie "zawiesiny", która w nim pozostała. [...]
[...] Gaina Megabola, działa tak jak powinien działać gainer tzn. dostarcza w porcji 20% białka i 65% węgli. A ja wole jak odżywka nie rozpuszcza się jak cukier w wodzie bo wiem że jak jest dużo dodatkowych składników (np. olej MCT, olej z kiełków pszenicy czy lecytyna) to roztwór się z odżywki nie zrobi... :) .....może mały sog, będzie mile widziany.
olej rzepakowy jak najbardziej mozesz dac do diety ale kupuj nierafinowany tloczony na zimno, w Lidlu masz taki olej 0,5l kosztuje ok 6zl, jak długo byles na 4tys kcal i w jakim czasie te 5kg przytyłes? wegli dałbym troche mniej, pozniej w ramach korekty diety mozna dodac zawsze