...
Napisał(a)
robienie jajecznicy na łyżeczce oliwy z oliwek to zła metoda? Robię tak od dawna. rozgrzewam patelnie, daję oliwę, wbijam 4 jajka i co jakiś czas mieszam, wyciągam i jem. Teraz czytam w innych tematach, że tak się nie robi... jestem na redukcji.
...
Napisał(a)
możesz tak robić, nie ma co popadać w paranoję.
pzdr/
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
a jak zrobię zamiast jajecznicy, omleta. Zwykły omlet z samych jajek + pieczarki? nudzi mnie już jajecznica
...
Napisał(a)
może być.
pzdr/
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
i ostatnie pytanie (sorry, że nie w jednym poście) Czy na redukcji 20g rodzynek dziennie przejdzie. Migdały to dobre źródło tłuszczy?
...
Napisał(a)
przejdzie,
dobre.
pzdr/
dobre.
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Skladniki na omlet:
2 - 3 jaja
3 lyzki maki
3 lyzki mleka
sol, pieprz, olej
1 cebula
20 dkg pieczarek
garsc startego sera zoltego (niekoniecznie)
Wykonanie :
Cebule pokroic w duza kostke i zesmazyc na oleju dodajac pod koniec pokrojone plastry pieczarki. Posolic, popieprzyc.
Do wysokiego naczynia wlac oddzielone bialka i ubic na sztywno dodajac na koniec zoltka, make, mleko, sol i pieprz. Mase wylac na rozlozone na calej patelni gorace pieczarki i podsmazyc pod pokrywka. Dobrze miec patelnie taka, ktora mozna wlozyc do piekarnika, wtedy nie trzeba omletu przewracac. Jesli jednak nie mamy najlatwiej jest przerzucic omlet na druga strone, wrzucajac go do drugiej patelni, tak, zeby pieczarki znalazly sie na wierzchu. Posypac wtedy zoltym serem, jeszcze chwilke potrzymac pod pokrywka i zsunac na talerz.
Jesli robimy male omlety wtedy latwo przewracac je jakas lopatka na druga strone.
Nie trzeba się bawić w ubijanie piany. Ubite białka sprawiają, że omlet jest bardziej puszysty ;).
2 - 3 jaja
3 lyzki maki
3 lyzki mleka
sol, pieprz, olej
1 cebula
20 dkg pieczarek
garsc startego sera zoltego (niekoniecznie)
Wykonanie :
Cebule pokroic w duza kostke i zesmazyc na oleju dodajac pod koniec pokrojone plastry pieczarki. Posolic, popieprzyc.
Do wysokiego naczynia wlac oddzielone bialka i ubic na sztywno dodajac na koniec zoltka, make, mleko, sol i pieprz. Mase wylac na rozlozone na calej patelni gorace pieczarki i podsmazyc pod pokrywka. Dobrze miec patelnie taka, ktora mozna wlozyc do piekarnika, wtedy nie trzeba omletu przewracac. Jesli jednak nie mamy najlatwiej jest przerzucic omlet na druga strone, wrzucajac go do drugiej patelni, tak, zeby pieczarki znalazly sie na wierzchu. Posypac wtedy zoltym serem, jeszcze chwilke potrzymac pod pokrywka i zsunac na talerz.
Jesli robimy male omlety wtedy latwo przewracac je jakas lopatka na druga strone.
Nie trzeba się bawić w ubijanie piany. Ubite białka sprawiają, że omlet jest bardziej puszysty ;).
I am not a girl that could ever be defined..
...
Napisał(a)
czy ten post ma czemuś służyć?
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły