Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TU ZADAJEMY POJEDYNCZE PYTANIA!!!

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 255564

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 213 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1335
no niby tak ale jak się patrzy na plery to prawa łopata ładnie a druga wystaje i niezależnie od tego jak ją "trzymam" i tak jest różnica ale i tak ćwiczenia dużo mi przyniosły więc będe jechał równo. pzdr

W każdej ankiecie głosuję na siebie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 162
Witajcie, jestem ektomorfikiem.. z brzucha zaczyna robić mi się powoli "oponka" już widać jej początki.. Postanowiłem robić a6w i tu mam pytanie.. czy mogę w miedzy czasie robić brzuszki na ławeczce ? Tzn. a6w wg. planu i powiedzmy robiłbym 3 dni w tygodniu brzuszki.
Ławeczkę posiadam dosyć dobrą.. ma bodajże 7 poziomów nachylenia i co wy na to abym ćwiczył tak:
-codziennie a6w, rano 9-10 godzina
wtorek 20x brzuszków na każdym poziomie, wieczorem 17-18 godzina
czwartek 35x brzuszków wieczorem 17-18 godzina (oczywiście rano a6w tak jak wyżej napisałem)
sobota 50x brzuszków na każdym poziomie tak samo 17-18.

Czy aby nie przesadzam ? Nie przemęczę mięśni brzucha ? Dodam, że 3 razy w tygodniu jeszcze gram dosyć intensywnie w piłkę wieczorem tak koło 18-19.
Diety nie mam za specjalnie jak ułożyć, bo jestem na wyżywieniu mamuśki (-% ale mogę się wystrzegać słodyczy, coli, i całego tego syfu.. oczywiście coś jeść muszę.. :) Czyli zupy, kotlety jem..

W dodatku mam zamiar ćwiczyć sobie na hantlach i robić pompki ale o tym jak mi odpowiecie na te pytania..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 9858 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 59190
Trening domatora, dieta dzial odzywianie, nie wiem czego oczekujesz po a6w ale to tluszczu nie spali a miesnie nie zbuduje, jedynie wzmocni co najwyzej i bedziesz mial efekty na brzuchu przez jakis czas pomijajac dolne partie.

Zamiast bawic sie w a6w brzuszki, ulozyc porzadna diete, dodac aeroby/hiit, a na brzuch wybrac po jednym cwiczeniu na kazde partie, dolne,gorne i skosne i zaczac cwiczyc, a efekty pojawia sie po czasie.

PAIN IS MOMENTARY, GLORY IS FOREVER...
Klik -->
http://www.pajacyk.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 162
Dieta odpada... dlaczego ? Napisałem, Ci wyżej..

Ludzie pisali i na tym forum i na gdzieś indziej, że a6w to aeroby i pomaga spalić tłuszczyk. Jestem w okresie dojrzewania, moje bmr to 2600 kalorii/dzień i sie zastanawiam czy dojrzewanie ma jakiś wpływ.. tzn. czy potrzebuje więcej pokarmu bo rosnę.. i dlatego też nie chce robić sobie ujemnego bilansu czyli jeść dziennie powiedzmy 2400.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 9858 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 59190
Ludzie pisali i na tym forum i na gdzieś indziej, że a6w to aeroby i pomaga spalić tłuszczyk.
ludzie duzo pisali co sie mija z prawda, a6w jako aeroby?

a6w zwieksza wytrzymalosc brzucha tyle, a "kaloryfera" uzyskujesz przez niski poziom bf,a nie przez cwiczenie, bez diety nie da rady.

PAIN IS MOMENTARY, GLORY IS FOREVER...
Klik -->
http://www.pajacyk.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1960 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 41785
Niejako można a6w podpiąć jako zajęcia aerobowe, tylko jeżeli tak go chcemy traktować, to jako aeroby nie spisze się efektywnie (nie da się manipulować długością i intensywnością treningu).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23463 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 95236
zbyleq
"niejako" to zapoznaj się z definicją ćwiczen aerobowych. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 259
Czy FBW można robić 6razy tygodniowo(1 dzień na odpoczynek)?? pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 7667 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 81617
Możesz ćwiczyć nawet dwa razy dziennie. Kto Ci zabroni?

Tylko, że nie urośniesz. Mięsień rośnie jak odpoczywasz, regenerujesz się. Więcej nie znaczy lepiej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 498 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4653
Mam proste pytanie do wszystkich ekspertow. Czy ten trening jest dobry??? Jeżeli uważacie, że należy wprowadzić w nim jakieś korekty to podajcie nowe propozycje Z góry dziekuje
Poniedzialek
Wyciskanie sztangi w lezeniu na lawce poziomej 5X12
Rozpietki 5X12
Wyciskanie sztangi na lawce skosnej 3X12
Uginanie ramienia z hantlami stojac 5X10
Francuskie wyciskanie sztangi w lezeniu na lawce poziomej 5X10
Uginanie ramion ze sztanga 5X10
Wtorek
Unoszenie sztangielek bokiem 5X12
Unoszenie ramion w przod ze sztangielkami 5X12
Wycisknie sztangi zza glowy 3X12
Unoszenie sztangielek wzdluz tulowia 5X10
Unoszenie sztangielek lezac na lawce poziomej 5X10
Sroda
Uginanie kolan ze sztang na plecach 5X10
Stawanie na palcach ze sztanga na plecach 5X10
Brzuszki na lawce poziomej 5X25
Sklony tulowia z obciazeniem 5X10
Czwartek - powtorka z poniedzialku
Piatek - powtorka z wtorku
Sobota - wolne
Niedziela - powtorka ze srody

http://www.sfd.pl/Synthol_Boys_Frajerzy-t183948.html - wybieramy największego downa z największych ;DD

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na ekstremalny wzrost siły!!!!!!!

Następny temat

Prosze o porade.

Spalanie
Polecane artykuły