Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TU ZADAJEMY POJEDYNCZE PYTANIA!!!

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 255591

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 36
ok dzieki bardzo

"Życie jest zbyt krótkie, aby być małym" - Andreas Munzer [kulturysta]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 36
ja cwicze tylko w silowni czym mogłbym zastapic te cwiczenia i po ile powtórzen robie na kazdym treningu czyli 3x w tyg ławe skosna 3x15/20 i unoszenie nog na poreczach 3x15 z gory dzieki

"Życie jest zbyt krótkie, aby być małym" - Andreas Munzer [kulturysta]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 170
możesz na początek zwiększyć liczbę serii do 4. jak mawia moja trenerka: jak ćwiczysz, to musi boleć. :) sadystka z niej, ale muszę powiedzieć że są zaskakujące wyniki. tak więc, jeśli chodzi o brzuch, to powtórzeń tyle ile możesz. Widzę, że chcesz mieć bardzo silny brzuszek. :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 170
brzuszki na ławeczce, normalne i na skos, skrętoskłony z nogami uniesionymi do góry, skrętoskłony na leżąco, przyciąganie nóg do klatki piersiowej, mostek brzuszny, mostek boczny. nie jestem żadnym trenerem, ale tylko chcę pomóc. :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1821
Co uważacie o treningu MASS, chodzi mi o serie, które wykonujemy. Czy dobrze wplywa na miesnie taka serie gdzie mecza sie wszystkie pracujace miesnie, a w nastepnej serii musze zwielszyc ciezar na tak zmeczone miesnie?
I czy nie lepiej robic te serie tak "po ludzku" tj. najpierw serie 1. ćwiczenia itd?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 10 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 225
jaka jest bezpieczna waga przy której możemy zacząć ćwiczyć? Mam 168 cm i ważę 57 kilo i zastanawiam się czy trochę przytyć jeszcze.
jeśli można to jaki intensywnie ćwiczyć?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
durden69

Na tym polega trening mass odpowiednie i przemyślane wykonywanie serii więc sie nie bój musisz tylko wybrac plan dla siebie do odpowiedniego stażu i celu

Bartholome

Cel treningu musisz sam sobie wybrać jeśli uwazasz że masz wagę za małą to trenuj na masę , jeśli chcesz schudnąć (choć wage ine masz dużą przy swoim wzroscie ) to redukuj lub po prostu trenuj dla zdrowia przyjemności

Co do intensywnoście treningu to bardzo szerokie pojęcie trudno cos doradzić o tak ogólnym stwierdzeniu.

pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
to ja powtarzam swoje pytanie: :) brzmi tak: czy jeśli ćwiczę na siłowni, ale nie na masę tylko na ładne ukształtowanie mięśni (choć masa i tak samoczynnie rośnie, bo jak stwierdziła moja trenerka, mam wielką podatność na trening siłowy), to czy w każdym treningu mogę ćwiczyć ręce, nogi, klatkę, brzuch? i po prostu w jednym dniu skupić się bardziej na rękach, a w drugim na nogach? czy tak będzie dobrze?
To przykład: I dzień: w nim brzuch, nogi, klatka, ręce. Z przeważającą ilością ćwiczeń na ręce i klatkę. II Dzień: podobnie, tylko większą część zajmują nogi. poza tym aeroby po południu i w dni nietreningowe także. :) Czy może tak być?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 69 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 187
Oceńcie plan, obok każdej partii podaje ilość serii. Dotychczas robiłem od 8 do 12 serii. Jeśli coś jest za dużo lub za mało krytykujcie.
Pon : Klatka15/Triceps12
Wtorek : Przedramiona6/brzuch
Środa : Plecy15
Czwartek : Przedramiona6/brzuch
Piątek : Biceps12/Barki12/Nogi6
Sobota : Przedramiona6/Brzuch
Niedziela : Wolne, ewentualnie basen
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Alexiel1

W Twoim wypadku idelane nada się FBW

I aeroby w nietreningowe będa git

Rock0

Poedział partii jes ok choć brzuch i przedramię można dac do innych partii

Jedna rzecz mi nie pasuje ogranicz ilość serii na bic i tric do 9 i dołóż na nogi bo 6 serii to zdecydowanie za mało

pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na ekstremalny wzrost siły!!!!!!!

Następny temat

Prosze o porade.

Spalanie
Polecane artykuły