Szacuny
1
Napisanych postów
144
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2830
jak robi masę to lepiej robić np na klate robić skos i płaską z mniejszy ciężarem czy płaską z większym ciężarem i rozpiętki lub wypych sztangi na skosie ??
bo sądzę że to za dużo ale nie wiem czy mam racje
Zmieniony przez - puchacz122 w dniu 2008-10-27 21:20:40
W sobote zrobiłem pierwszy dzień cyklu , wszystko było ok. Żadnych skutków "ubocznych". Rano nastepnego dnia lekko bolał mnie kręgosłup lecz z czasem ból sie robił coraz wiekszy. Skutek jest taki , że cały dzień leżałem na podłodze i smarowałem sobie plecy maścią tak mnie bolały plecy (szczegolnie dolny odcinek). Dziś jest wtorek a mnie dalej plecy bolą , u lekarza jeszcze nie byłem ale jak nie przestanie boleć mam taki zamiar.
Chciałbym sie dowiedzieć czy komus sie przydarzyło cos podobnego? W ogole co to moze być? Naciągnąłem sobie mieśnie grzebietu , coś z kręgosłupem?
Szacuny
0
Napisanych postów
431
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2318
Witam !!!!! czy po kazdym treningu musza byc zakwasy??? w sumie za 4 miesiace bede mial staz 2 lata wiec moje miesnie sa juz przyzwyczajone do tego by nie było zakwasów ?? bo jak mozna miec zakwasy na barkach albo plecach co bo nie czaje to tylko ból jak cos jest plecow i barlow anie zakwasy ja tak mam
Najsilniejsi to nie Ci, którzy nigdy nie przegrali, lecz Ci, co z sukcesem podnieśli się po porażce...
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
Mam pytanie czy znaczy ile przytyje jezeli kupie 3 lub 4 kg Gainera 737 i bede cwiczył tylko ze bez kreatyny ani nic bo mam miesiac przerwy???od odzywek i co moge wziasc w nastepnym miesiacu jezeli teraz brałem białko (gainer 737) i kreatyne a chcem w nastepnym miesiacu duzo podnosic i przytyc tak z 5 kg;) Myslalem o sile "nitrobolon" ale co na mase?
Szacuny
1
Napisanych postów
70
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2580
maku17 to twoje ostatnie zdanie to dla mnie egzotyka no po dwóch latach systematycznego treningu to ciężko mieć zakwasy. Może to być też spowodowane złą dietą
Auch der Schmerz ist Gottes bote /
take the time, do it right
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
280
Nęka mnie jedno pytanie, jako że jestem, jak pisałem w poprzednich tematach, przygarbiony i mam zapadniętą klatę piszę do osób z poprawną sylwetką, którzy chodzicie na codzień wyprostowani i macie dobrze zbudowaną klatę.
Naturalna pozycja na ławce prostej, sztanga bez obciążenia, bierzemy ją w ręce, w łokciach kąt mniej więcej 90* kładziemy sztangę troszkę za, lub nawet pod głową - tak że całe ciało jest w jednej płaszczyźnie, ramiona równolegle z tułowiem.. tak jak na rysunku.
Mięśnie które są pod polami zaznaczonymi przeze mnie na czerwono są u mnie strasznie napięte, czuję się jak by miały się zaraz urwać, jak zaczynałem robić to "ćwiczenie" to nie utrzymywałem tej pozycji więcej jak sekundę.. teraz jest troszkę lepiej, troszkę się rozciągam.
U Was jest tak samo? Czy jeśli ktoś ma prostą sylwetkę to te mięśnie ma dobrze rozciągnięte i go tak nie boli?