Witam ;) Mam kilka dreczacych mnie, pojedynczuch pytan:
- Jaka jest funkcja mięśni skośnych brzucha (nie mówiąc o wyglądzie)?
- Jakie ćwiczenia polecacie na poszczególne partie skośnych brzucha?
- Podczas ćwiczenia dolnej partii mięśni prostych brzucha, jaka jest różnica pomiędzy unoszeniem wyprostowanych nóg do poziomu (wisząc), a unoszeniem do poziomu nóg zgiętych w kolanach? Wydaje mi się, że taka sama, jak pomiędzy 'tradycyjnymi' skłonami leżąc, a drugim wariantem, w którym unosi sie praktycznie tylko kark... W tych pierwszych obciążamy kręgosłup, nie wspominając już o mniejszej efektywności. Jak myślicie? I czy w ogóle unoszenie zgiętych nóg do poziomu oddziałuje na dolną partię mięśni prostych?
- Jakie ćwiczenia na mięśnie czworoboczne ('kapturek'?) i najszersze grzbietu?
Z góry dzięki!!
- Jaka jest funkcja mięśni skośnych brzucha (nie mówiąc o wyglądzie)?
- Jakie ćwiczenia polecacie na poszczególne partie skośnych brzucha?
- Podczas ćwiczenia dolnej partii mięśni prostych brzucha, jaka jest różnica pomiędzy unoszeniem wyprostowanych nóg do poziomu (wisząc), a unoszeniem do poziomu nóg zgiętych w kolanach? Wydaje mi się, że taka sama, jak pomiędzy 'tradycyjnymi' skłonami leżąc, a drugim wariantem, w którym unosi sie praktycznie tylko kark... W tych pierwszych obciążamy kręgosłup, nie wspominając już o mniejszej efektywności. Jak myślicie? I czy w ogóle unoszenie zgiętych nóg do poziomu oddziałuje na dolną partię mięśni prostych?
- Jakie ćwiczenia na mięśnie czworoboczne ('kapturek'?) i najszersze grzbietu?
Z góry dzięki!!

NO PAIN, NO GAIN!