Szacuny
2
Napisanych postów
204
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8207
A ja mam pytanie apropo klatki ktore pewnie juz sie przewijalo
Przy wyciskaniu sztangi choc faktycznie mam problem z ciezarem to prawie wogole nie czuje klatki
Jak robie pompki i jestem gdzies przy 5 powt bardziej odczuwam klatke niz po serii na sztandze
I jeszcze jedno pytanie apropo drazka
moj max w szerokim chwycie to okolo 7 powt na dzien dzisiejszy
jak robie 3s podciagania to wyglada to mniej wiecej tak ze robie 7/5/3 powt w serii
Mam podciagac sie tak dalej i czekac na efekty? Czy moze takie 3 powt w koncowej serii prawie wogole plecow nie obciaza? Plecy to przeciez duza i mocna partia
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
14
Witam wszystkich!
Mam poważny problem z zwiększeniem masymoich bicepsów.
Nie wiem jak mam je trenować, a trenuje już przeszło rok. Od niedawana trenuje bicepsy 2 razy w tyg. Wykonuje ok 3 cwiczen i wszytskie sa wielostawowe. diete również staram sie trzymać. prosze pomóżcie.
Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
_Richard_ a jaki masz staż ? tydzien rpzerwy to na pewno dobry pomysł...
co do Twojego planu... ja bym rozłozył na 3 dni :)
klata + tric, plecy+ bic, barki + nogi (i tutaj cwiczenie na kaptury) :)
atm3d fazę negatywną rób powoli (opuszczanie), sprawdź jak bedzie... chwyć szerzej/wężej.. koncentruj się na tym aby ćwiczyły mięsnie klatki a nie na podnoszonym cięzarze :)
co do podciągania - obojętnie ile razy się podciągniesz - to ćwiczenie zawsze jest dobre... mozesz spróbowac kilka ruchow pomóc sobie nogami i fazę negatywną robić powolutku (opuszczać się wolno, kontrolować to) :)
picia222 trza by zajrzeć w cały plan...
no irób przysiady :)
faith.mm biceps to mała partia mięsni - co znaczy, że łatwo ją przetrenować ;) wrzuć cały plan do działu i pomożemy :)
Szacuny
2
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
158
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że pogrzebałem trochę w archiwum i chyba nie było jeszcze mojego pytania:
Czy jest jakaś partia mięśni, którą można trenować tylko raz w tygodniu osiągając dobre rezultaty? Czy da się w ten sposób trenować... brzuch?
Codziennie robię pompki a na uczelni raz w tygodniu mamy w-f - siłownię. Zastanawiałem się, czy można by to jakoś wykorzystać, bo przecież żaden konkretny trening mi nie wyjdzie a jednocześnie nie chcę tam siedzieć bezczynnie.
Szacuny
6
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
55930
adzik123 moj staz to 2,5 roku
a wiesz takim samym planem jak napisałes czyli: klata + tric, plecy+ bic, barki + nogi (i tutaj cwiczenie na kaptury) ciwczyłem ostatnio przez długi czas i chciałem sobie go troche zmienic żeby nie był taki monotonny i pobudzic troche bardzie mięśnie i myślałem dlatego o tym : pon. barki + kaptur
śr. plecy + triceps czw. klata + biceps
sob. nogi + przedramie( a tutaj ewentualnie zredukowac ten dzień i połączyc z poniedziałkiem)
co o tym myślisz?
wtorek odpada bo wracam póżno ze szkoły bo o 18;30 a piatek mam trening karate
Szacuny
6
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
55930
apokalipsa nie wiem czy jest sens tak ja ty piszesz bo po pierwsze zarypiscie przemeczal bede rece a po 2 klata z plecami tez mi sie troche nie widzi laczyc cwiczenia duzych partii miesni po ta druga partia bedzie zrobiona gorzej ze wzgledu na to ze 60% sily bym stracil robiac ta jedna partie np klate, a z plecami bylo juz by ciezko pozniej, i dlatego mysle zeby polaczyc klate z bicem, plecy z tricem i kapturem a barki z nogami , brzuch oddzielnie
Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
_richard_
"klate z bicem, plecy z tricem i kapturem a barki z nogami" możesz tak połączyć, no problemo... tez na 3 dni :) a może spróbojesz podójnie dzielonego?
pon - klatka, barki, triceps, brzuch (cięzej)
wt - nogi, plecy, biceps (lżej)
sr - wolne
czw - to co w pon (lżej)
pt - to co we wt (ciężej)