Szacuny
0
Napisanych postów
94
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1415
Cześć.
Mam 16 lat, trenuję piłkę nożną. Treningi mam we wtorki i czwartki oraz mecz w niedziele. Czasem też grywam po szkole z kolegami. Jak mam trenować uda, tak żeby to dało jakiś efekt. Lewe udo mam mniejsze od prawego. Jak zwalczyć tą dysproporcję?
Pozdrawiam
Szacuny
1440
Napisanych postów
4154
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
73856
Danio135 - Jeżeli puszcza ci uchwyt to jest to wina słabych przedramion bo to one decydują o wytrzymałości i sile zacisku dłoni. Sporo osób ma podobny problem.
Nie sugeruje, że są one słabo ćwiczone. Widocznie nie są wystarczająco silne na ciężar, który chcesz dźwignąć.
Biegać szybciej, Skakać wyżej, Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
Szacuny
1440
Napisanych postów
4154
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
73856
Jedni mówią że ćwiczysz jednym treningiem dopóki widzisz że działa, czyli masz przyrosty. Potem zmieniasz na inny.
Inni mówią , że trening powinno się stosować 6-8 tygodni, potem regeneracja i zaczynasz nowy plan.
Ta pierwsza opcja to chyba dla bardziej zaawansowanych, którzy "czują" swoje ciało i wiedzą kiedy trening już nie działa tak jakby chcieli. Ta druga opcja bardziej uniwersalna.
Biegać szybciej, Skakać wyżej, Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
Szacuny
0
Napisanych postów
83
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2164
OK. Bo właśnie nie mogłem się doszukać konkretnej odpowiedzi.
Jeżeli możesz spojrzeć na mój trening... Podpiąłem go w dziale trening dla początkujących.Co w nim najlepiej zmienic? Inne ćwiczenia zastosować? Inne dni tygodnia?
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
71
hej :) moje pytanie jest takie, robie sobie trening na mase, i klate ćwicze w poniedziałki i czwartki, mogę sobie dorzucić do tego w domu pompki codziennie ? powiedzmy na 3 taboretach, 3 serie ?
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1159
wstaje z rana o 6;20 ide do wc zrobić siku i 6:30 biore 5g kreatyny no i tak za 20 min dalej chce mi sie sikac i mam pytanie czy jak póxniej sikam to ta kreatyna sie wydala