Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nurtuje mnie jedno pytanie, trenuje 3 razy w tygodniu.
Poniedzialek: Barki - Biceps
Sroda: Klata - Triceps Piątek: Grzbiet - Biceps
Zastanawiam się nad robieniem pompek w dni nietreningowe (dziennie z 10 serii po 50-60 pompek)
Kolega mówił, że nie warto, bo w dni nietreningowe trzeba odpoczywac, to i ja wiem. Czy mogę robic pompki, czy lepiej odpoczuwać w te dni ?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wiesz, zastanawiałem się, ale na silowni ktorej trenuje jest malo przyrzadow (szuwnica) jest, a robienie przysiadow ze sztangą, wole nie cwiczyc.
Nogi mam wytrenowane, bo przez pare dobrych lat uprawialem pilke nozna, koszykowka, siatkowke i dosyć często biegałem.
Mozliwe, iz nogi też zaczne cwiczyc, ale zastanawiam się.
Czyli pompek nie robić, no cóż - szkoda.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
Nogi mam wytrenowane, bo przez pare dobrych lat uprawialem pilke nozna, koszykowka, siatkowke i dosyć często biegałem. - ja przyznam sie, że rece mi opadaja jak czytam takie olśniewające uzasadnienia- takie wytłumaczanie samych siebie/podejrzewam powody ale nie chce o nich pisać/.
rownie dobrze niektorzy moga powiedzieć, że nie trenują rąk bo np. pracuja fizycznie w taku sposób, że ręce pracują/są trenowane/.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
*Apokalipsa - Odnośnie ambicji i chęci, to naprawdę mam spore.
Z kręgosłupem miałem zawsze kłopoty i nie chcę go zbytnio obciążać, bo uważam, że nogi mam wporządku.
Chyba, że pomożesz mi dobrać ćwiczenia na nogi, które nie obciążają kręgosłup. Jak już mówiłem, ograniczona jest siłownia, na którą uczęszczam (mało jest przyrządów na nogi)
Szacuny
1
Napisanych postów
411
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13529
Tzn co Ci sie dzieje z tym kregosłupem? Byłeś z tym u lekarza czy sam sobie wmawiasz problemy, by niećwiczyć danych partii, dziwne że wszyscy mają własnie problemy z kolanami i kręgosłupem , a jak bark boli to i tak na płaskiej napie.dala... phi