Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
33482
witam ponownie, pytanie brzmi - ile miarek z reca mass xxl to odzwierciedlenie 75g biogenixa monster mass'a ? Jak ktos mial podobny problem prosze, aby napisal jak go rozwiazac. oczywiscie nie mam niestety tak dokladej wagi. Za wyczerpujace odpowiedzic nagrodzam SOGiem
Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
33482
Trening na rzeźbę-tutaj zalecana jest większa liczba treningów(nawet do 6 tygodniowo)-każdą grupę mięśniową trenujemy nawet 2 razy w tygodniu. Treningi krótkie, bardzo intensywne(przerwy pomiędzy seriami zmniejszamy do 60-30 sekund) z dużą różnorodnością ćwiczeń(dodajemy więcej ćwiczeń izolowanych, jak np. rozpiętki w leżeniu, krzyżowanie linek wyciągów, ćwiczenia na maszynach treningowych).Można stosować superserie, serie łączone, serie potrójne, gigantserie(powyżej 3 ćwiczeń na tę samą grupę wykonywanych w minimalnych odstępach)-oczywiście w miarę zaawansowania ćwiczącego. Na większe grupy mięśniowe wykonujemy 12-9 serii, na mniejsze10-7 serii-ilość powtórzeń nie mniejsza niż 10-12.Dobre połączenie to wykonanie po treningu siłowym treningu aerobowego(30-45 minut). Oczywiście jest to tylko bardzo ogólny zapis, a od tych zasad są odstępstwa, ponieważ każdy organizm reaguje inaczej na te same bodźce. I tak w rzeczywistości, każdy powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do dalszych prób wypracowania tego programu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
ZagłębieSC
Nie masz miarki w mass xxl z tego co pamiętam miała 22,5g cała miarka więc nie trudno to przeliczyć
Co do treningu na rzeźbę to co wrzucowne z atlasu bardzo ogólna rzecz jednak tutaj jasno trzeba powiedzieć że podstawą jest dieta trening moze zostać "masowy" pozwoli zachować maksymalną ilość mięcha czyli obciąć dietę dołóżyć aeroby lub hitt i jazda
Szacuny
1
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
127
odpowie mi ktoś????
na pytanie...
podaje link:
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=176 te ACT fishe`a jest dobry?? drugi post od góry. bo go właśnie ćwiczę. odp. i daje wam spokój...
Zmieniony przez - tomek_410 w dniu 2008-04-03 23:16:51
Szacuny
2
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
158
Siłownia raz w tygodniu i pompki (czasem drążek, ale nie mam do niego stałego dostępu). Czy taka kombinacja może dać jakieś efekty? Konkretnie chodzi mi o klatę, a już bardzo konkretnie to o mięśnie piersiowe większe :)