Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2
Jak to jest z progresją? Mam 85 kg i max rekord 80(klata). Jak powinienem ułożyć dla siebie cykl (ćwiczenia na klatke) tak by ćwiczyć masę w około 4 seriach? Czy progresję stosować do wszytskich ćwiczeń, czy tylko do wyciskania sztangi? Bo jak zaczynam w pierwszej serii 50 kg 12x a potem dokładam 55 dalej 60 i 65 to nie ma bata żebym zrobił tym 65 10 razy. Proszę o pomoc, szukałem na forum, ale ciężko coś znaleźć o prawidłowym doborze ciężarów.
Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
Gessle 1<2<3=4
w drugiej serii robisz cięzarem większym niż w pierwszej. w trzeciej ciezarem wiekszym niz w drugiej. a w czwartej takim samym jak w trzeciej
isus Nie ćwiczy się na maxach. Zaniżasz cieżary, tak by robić w danej serii tyle powtórzeń aby mieć w zapasie 2, których juz nie wykonujesz. Progresje ustalasz dowolnie. Ale nigdy nie ćwiczysz maksem. Czy stosować do wszystkich cwiczen - to zalezy od Ciebie i od tego co na Ciebie działa.
Pozdro.
Zmieniony przez - adzik123 w dniu 2008-07-07 19:45:28
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Moim priorytetem na te wakacje jest zdobycie masy. Z masą związane jest moje pytanie.
Trenuje Splitem, 3 razy w tgydoniu:
Klatka
Biceps:
uginanie ze sztangą 4 serie
uginanie z hantlą 4 serie
uginanie na młotkowym 4 serie
tak samo jest z Tricepsem, trenuje 12 serii. Słyszałem różne opinię i pytam się was. Moim Priorytetem jest Masa, mam ograniczyć Bicepsy i Tricepsy do 12 serii, czy 8 ?