Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
20
Diety jako takiej dokładnej nie mam, codziennie jem co innego, bo nie jestem dosyć zabiegany i nie mam czasu na dokładne planowanie posiłków, ale staram się jeść 5-6 razy dziennie (głównie węglowodany, może trochę za mało białek, ale pracuję nad tym) w sumie jakieś 3700-4000 kalorii (staram się aby tak było). A na brzuch ćwiczę dwa razy w tygodniu (co drugi trening) po 3 ćwiczenia x 3 serie x 20 powtórzeń (1.brzuszki na maszynie, 2.unoszenie nóg w podporze, 3. skręty tułowia na maszynie)
Szacuny
34
Napisanych postów
7667
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
81617
Ćwiczysz na masę to i brzuch będzie. Się nie da wszystkiego na raz zrobić. Tak więc koncetnruj się na jesdyn celu treningowym. To raz.
W spalacze się nie baw. Dobij do conajmniej 83 kg. To będzie można redukować.
I jeszcze jedno - z brzuchem to jest tak, że żarcie go wypycha. Wiesz, ja mam sześciopak, ale jak się masuje to bęben jest wywalony. Nie ma na to rady.
Rozbudujesz górę (najszerszy grzbietu, barki) to i proporcję się zmienią na korzyść.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
20
Dzięki za radę. Z tego co czytałem na tym i na innych forach, praktycznie niemożliwe jest zredukowanie brzucha jednocześnie ćwicząc na masę. Chciałem się upewnić. Więc chyba zrobię tak jak napisałeś. A jak już dobiję do tych powiedzmy 85kg to jak redukować ten brzuch? Aerobami, l-karnityną, dietą? Czy jak? Nie znam się za bardzo, dzięki z góry za pomoc :)
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
172
Witam temat był juz pewnie nie az wałkowany ale zapytam jeszcze raz od miesiąca zaczołem cwiczyc i zauważylem ze prawy "kaptur" mam trohe mniejszy od lewego jest tkai dziwny jutro wkleje zdjecie. Czy istnieje jakies cwiczenie ktore moglo by mi pomoc w wyrownaniu sylwetki??
Szacuny
34
Napisanych postów
7667
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
81617
swimenes - redukować dietą. Aerobami/hiitem. Odpowiednią suplementacjią, zabezpieczającą przed nadmiernymi spadkami. Do tych 84 kg będziesz miał dużo doświadcznia. No i czytaj forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
51
Witam mam jeszcze jedno pytanko odnosnie skakanki. Chodzi o to, ze moje lydki sa juz dosc "rozbudowane", grube czy jak to inaczej nazwac. Wydaje mi sie ze sa tam praktycznie same miesnie, moze troche tluszczu. Czy skakanie na skakance sprawi ze lydki stana sie jescze grubsze i powiedzmy nie zgrabne(beda wygladaly jak kolki) ?? Czy moze jakos uksztaltuja ladnie nogi ?? W razie potrzeby zamieszcze zdjecia (jezeli to pomoze :) )
Szacuny
117
Napisanych postów
1981
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
36558
Kiedy zacząć trening na masę?
Od kilku miesięcy trenuję głównie aerobowo, straciłem ponad 10cm w pasie i 10kg masy, niestety obwody na przykład ramion czy łydek też spadły o 2-3cm mimo diety bogatej w białko.
Planuję trening masowy, FBW. I nie wiem kiedy dokładnie zacząć. Część znajomych twierdzi, że najlepiej poczekać do późnej jesieni, a inni że mogę trenować na masę nawet w środku lata.
Kiedy taki trening jest najbardziej "opłacalny", kiedy są najlepsze wyniki?
Chciałbym zacząć od września.
I jeszcze jedno - czy muszę robić przerwę po średnio intensywnym treningu aerobowym, czy też mogę z FBW i masą startować od razu?
Szacuny
34
Napisanych postów
7667
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
81617
Zrób tydzień przerwy pomiędzy aereobami a masą.
Kiedy zacząć? Nigdy nie traktowałem tego w ten sposób. Cykl 4 - 6 tyg. Tydzień przerwy i jazda. A za oknem może padać śnieg, czy też, czy też świecić slońce.
Czasem tylko planowałem przerwy w ten sposób, żeby się pokrywały z np. urolpem, czy jakimiś większymi imprezami.