Szacuny
3
Napisanych postów
571
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1996
Dzieki Apokalipsa
Mam jeszcze pytanie - czy na szybka redukcje (z dieta oczywiscie) lepszy wg Ciebie jest FBW czy Split? I czy lepiej cwiczyc 6 razy w tygodniu czy trzy?
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
GG1992- jak wyżej kolega ci poradzil- tren. na siłowni/3 x w tygodniu -FBW, a w nietr. 2-3 x HIIT/.
mała 30- podczas opuszczania ciężaru robisz wdech, gdy zaczynasz go unosic wydychasz powietrze, w fazie najcięższej/jest to krótka faza w czasie unoszenia ciężaru/ na chwilke może dochodzic do zatrzymania wydychania powietrza, jednak gdy nie trwa to długo jest pomocne.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
612
Witam Jestem nowy na forum i to jest mój pierwszy post Moje pytanie dotyczy treningów - otóż czy można łączyć ćwiczenia na siłowni (1/ góra 2 razy w tygodniu - choć raczej będzie to jeden bo na 2 wątpię, że znajdę czas) z jogingiem(bieganiem - 1/2 razy w tygodniu), czy raz na siłce w tygodniu to nie za mało i czy w ogóle mogę się spodziewać jakichkolwiek efektów po tak rzadkich treningach na siłce ?
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
612
Celem moich ćwiczeń ma być pozbycie się zbędnego fatu(tłuszczyku ;p) no i rzeźba;](mój wzrost 184, waga 69 no i niestety jestem "drobnokościsty"). Dieta będzie nastawiona na redukcje. Może uda mi się trenować na siłce dwa dni w tygodniu i dwa dni biegać, czy to może dać jakieś rezultaty ( widoczne ? , bo rozumiem że ćwiczenie tzn . bieganie raz w tyg i siłka raz w tyg nie bardzo ) Czy jakieś odżywki będą potrzebne? Dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam NekroOS
Szacuny
1193
Napisanych postów
8529
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
108293
ważysz nie całe 70 kg przy 184cm i Ty masz jeszcze co redukować?:]
dieta z ujemnym bilansem kcal, aeroby i siłka wystarczą;]
2 dni aero w tyg to fakt, mało trochę ale sądząc po Twoich wymiarach to nie masz dużo fatu więc jak na moje oko powinno wystarczyć;]
suple nie będą Ci potrzebne
Zmieniony przez - jac88 w dniu 2008-02-12 00:44:51
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
612
W moim przypadku tego fatu nie jest rzeczywiście jakoś bardzo wiele ale jednak troche jest;] Mój plan działania jest następujący: najpierw chce zredukować ilość fatu jaką uznaje za zbędną (redukcja) a następnie jak już to zrobię przejść na dietę zwiększającą masę mięśniową - nie wiem czy mój tok myślenia jest w tym przypadku poprawny , czy może zamiast redukcji przejść od razu do ćwiczeń(diety) na masę , czy da się tak to skrócić ( upiec dwie pieczenie na jednym ogniu;] )a mianowicie przejść od razu do diety i ćwiczeń na masę ale tak żeby wyeliminować zbędny fat? Wybaczcie mi moje może i głupie pytania ale na razie jestem jeszcze kompletnym laikiem i każde porady kogoś bardziej doświadczonego są dla mnie na wagę złota
Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
redukując fat, tracisz także na masie mięsniowej - jest to nieniknione... a patrząć na Twoje "wymiary" jednak nie masz chyba muskulatury zbyt obszernej...
wg mnie powinieneś teraz wziąść się konkretnie za masę... nabrać gabarytów, a potem redukować tłuszcz, żeby coś spod niego było widac :D bo tak jak teraz to wg mnie bedzie wyglądało to tak, ze spalając tłuszcz zostanie na Tobie skóra i kości ;]
Najpierw masa... potem redukcja i rzeźba... ;) trzeba miec co rzeźbic !! ;))