Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
Pietryk17 Może po prostu najnormalniej przytyłeś? Albo zwężyła Ci się talia i optycznie wydaje Ci się, że odstaje. Wina przysiadów ? Nie - one są przede wszystkim na czworogłowe. Przy głębokim przysiadzie angażujemy dwugłowe też, ale przez 3 miesiące to wątpie żebyś aż tak dostał.
Kapu20 A jak regeneracja? Jak technika? Wypróbowany plan - na każdego działa co innego.
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7027
Witam. Od przyszłego tygodnia zapisuję się na siłownię z kolegą ( w 2 zawsze raźniej). Jestem kompletnie zielony. Poczytałem troszkę o rozgrzewce i odżywianiu, ale ciężko mi się odnaleźć w treningu,, jaki powinniśmy dla siebie dobrać. Podoba mi się wizja treningu ACT - czy będzie on dobry dla początkujących z drobną nadwagą? Poza tym myślę, że wykonanie go w pierwszym tygodniu zajmie około 15 minut, czy to nie jest za mało czasu? Co robić potem, po prostu iść do domu czy robić inne ćwiczenia. Dzięki za odpowiedź.
PS. Będziemy chodzili 3x w tyg
Zmieniony przez - nogakota w dniu 2008-04-02 20:24:38
Szacuny
1
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
127
zdaje ci sie że 15 minut. Jak będziesz brał odpowiednie duże obciążenie dla ciebie to będziesz sie szybko męczył na początku. weź takie obciążenie żeby jechać serie minimum 12 powtórzeń. też tak myślałem bo też jestem początkujący. Mam trening ATC i zajmuje mi on 1.30 h. dość sporo bo czasami robie drugi raz to samo. Pamiętaj żebyś sie tylko nie przemęczał. Jesteś skonany to idź do domu. Następnym razem będziesz bardziej wytrzymały.
Szacuny
1
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
127
mam pytanie. jak mam w treningu napisane że co drugi dzień odpoczynek a ja jestem w doskonałej formie, czuje dużo siły to nie zaszkodzi nie zachować tego treningu i częściej ćwiczyć?? Czy tylko mi sie zdaje że tak jest a mięśnie są skonane?? jak myślicie. warto??
Szacuny
11
Napisanych postów
499
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4368
tomek jak zaczales to napoczatku powinienes miec zakwasy jesli ich nie masz to co ty trenujesz?? joge?
z czasem zakwasy powinny byc mniejsze ale z po kazdym treningu powinny byc male zakwasy
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7027
Tomek, jeżeli będę robił te ćwiczenia to na każdą partie wychodzi 12 powtórzeń. Załóżmy że tych partii też jest 12. Jedno ćwiczenie potrwa około 1-2min, więc jakim cudem uzbiera się 1,5h? Jestem kompletnie zielony więc nie miej mi za złe takich pytań;).
Szacuny
1
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
127
ok. na przykład ćwiczysz klatę. Jedziesz serie 12 powtórzeń. jesteś zmęczony. i żeby przejść do następnego ćwiczenia mięśnie muszą sie zregenerować czyli odpoczynek 1 min max dwie minuty. Ćwiczysz dotąd aż dojdziesz do wniosku że odwaliłeś kawał dobrej roboty jesteś zmęczony nie masz siły dalej ćwiczyć. Koniec treningu zależy od ciebie. może to trwać 30 min lub godzinę... Nie ćwicz na chama. to tyle. sam zobaczysz. zrobisz pierwszy raz ten trening ATC to sie sam przekonasz że to nie tak fajnie i łatwo jak sie patrzy..
Szacuny
1
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
127
majkel. tak owszem miałem zakwasy pierwszy tydzień teraz zaczynam drugi ale już bez zakwasów. nie ćwiczę żadnej jogi. zwykły trening na wszystkie partie mięśni. jak kończę trening jestem skonany. idę spać i budzę się jak nowo narodzony. Dalej mam siły by trenować. Odpowiedzcie jednoznacznie. łamać zasady treningu czy sie nie opłaca i nie warto bo odpoczynek jest ważniejszy...