Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TU ZADAJEMY POJEDYNCZE PYTANIA!!!

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 255349

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 378
Witam, fbw, act czy split, który z tych systemów jest najlepszy na siłę ? i czy mogę fbw podzielić na 2 dni w tygodniu, zamiast 3 dni w tyg. zwiększając przy tym ilości serii ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
FBW lub split

Mozesz podzielić na dwa dni jak ułozysz załóż osobny post i daj do oceny

pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 378
jak robie fbw 3 dni w tyg. to na małe grupy w 1 dniu przypada 2 serie ? czy to nie jest za mało dziennie ? mój staż 3-4 miesiące

a w splicie 9 serii na klatę to też nie za dużo jak na jeden dzień ? bo po 4 seriach to już dosłownie padnięty jestem i nie mam siły prawie nic podnieść

Zmieniony przez - therl w dniu 2008-03-31 14:21:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2008-03-31 15:32:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Bo intnsywność treningowa jest inna w splicie masz klatke raz w tyg i potem 6 dni odpoczywa natomiast w FBW klatka jest 3 razy w tygodniu ale o znacznie mniejszej intensywności

Jeśli masz mały staż to treniuj FBW

pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 195
Witam,

Chodze od ok 3 miesiecy na siłownie i mam swoją orginalną dietę (nie wpierniczać słodyczy ;P) i teraz jest prawie dobrze z moim brzuchem ALE... Jest wypukły. Nie wiem dlaczego ale tak jest. Jak napnę mięśnie to czuje, że wystają i naprawde mnie to wkurza bo mało tłuszczu na nim zostało ao on dalej odstaje.

Brzuch ćwiczę tak:
3x w tygodniu w odstępach co 2 dni, 4 różne ćwiczenia po 3serie x 20 powtórzeń.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 356
A ja mam takie pytanie. Czy brzuch powinno się ćwiczyć na początku czy raczej pod koniec treningu? W kilku programach, które posiadam są właśnie rozbierzności co do tego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
wypróbuj- ja osobiście robie na początku- na końcu mi się strasznie juz nie chce/traktuje to także jako b. dobra rozgrzewka/.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 79 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2559
nie moge za bardzo uzyskać pompy w klacie po normalnym treningu ze sztanga i sztangielkami, a technike mam raczej dobra wiec nie wiem co by moglo byc powodem. Jednak starczy mi tylko 20 pompek i juz czuć jak się mięśnie pompuja. Jaka moze byc tego przyczyna?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
A do czego Ci pompa na klatce? Jak tylko klatka rośnie to niczym sie nie przejmuj

pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na ekstremalny wzrost siły!!!!!!!

Następny temat

Prosze o porade.

Spalanie
Polecane artykuły