Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
metodman Jak najbardziej - weź się za FBW z cięzkimi złożonymi ćwiczeniami.
xxmaroxx Chcesz ćwiczyc cąły tydzien? Co do róznicy miedzy rzeźbą a masą - tutaj w grę wchodzi dieta i aeroby. Możesz spokojnie ćwiczyć planem "na mase" i rzeźbić się...
pb03 Jak najbardziej możesz robić i martwy, i przysiady, i skłony. Zacznij od ACT skoro zaczynasz przygodę z siłką.
Pudzian55 Taki trening nie wchodzi w grę. Co Ty masz za trening, że ćwiczysz 2h?
dawid1987 Ryż/kasza/makaron + pierś z kurczaka/ryba.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
80
Moze mi ktos powiedziec >>na co konkretniej kladzie sie nacisk w uginaniu tulowia na boki i prostowania go, z hantlą w ręku?<<
Tzn. chodzi o to, zeby mięsnie pracowaly podczas prostowania tulowia, czy uginania go? A jak to jest z prostowaniem tulowia na obracanym dysku?
Z góry dzięki!
Szacuny
1440
Napisanych postów
4154
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
73856
tawariść: Przy uginaniu tułowia z hantlą w prawo rozciąga się lewy mięsień skośny brzucha, spinając go unosisz tułów do pozycji prostej. Odwrotnie w przypadku uginania tułowia w lewo z hantlem w lewej ręce. W tym przypadku mięśnie są rozciągane w płaszczyźnie pionowej.
Przy skrętach biodrami na talerzu jest podobnie tylko że mięśnie są skręcane bardziej w płaszczyźnie poziomej. Skręcając w prawo biodra lewy skośny się rozciąga a prawy spina i na odwrót.
Bardziej opisowo nie potrafię :)
Biegać szybciej, Skakać wyżej, Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
627
witam
chcialbym sie dowiedziec jak podnosic sztange na laweczce
Dopiero zaczynam i zaczynam z malym obciazeneim - 15 kg
Mam szybko podnosic sztange i wolno opuszczac ?
Mam robic wdech przy opuczczaniu i wydech przy podnoszeniu ?
Mam trzymac sztange przy podniesiu kilka sekund czy od razu pusczac (ruch plynny caly czas?)?
Rece zginac wzdluz ciala ? czy na boki ?