Szacuny
0
Napisanych postów
202
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3428
Pytanie odnośnie FBW z dwoma zestawami 3x w tygodniu. Nie wiem kiedy robić cotygodniową progresję...? Zawsze na początku tygodnia? Ale wtedy tylko w jednym zestawie zwiększe, a w drugim dopiero na drugi tydzień. Czy po prostu za każdym razem z danym zestawem dodawać około te 5%? (A,B,A+5%,B+5% itd.)
Szacuny
34
Napisanych postów
7667
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
81617
FBW - załóż osobny temat.
Progres w FBW to kwestia złożona. Lepszy wolniejszy progres. Tak jest moja opinia.
Tym bardziej, że w Fullu ćwiczymy całe ciało. Więć progres musi być równomierny. Jak dopalimy na pierwszych ćwiczeniach to na ostatnie nie starczy Ci siły. I przysiady będą do przodu, ale barki czy łapa z tyłu.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3
Witam... jestem początkujący i mam tylko krótkie gryfy 3 i 5 kilowe czy ktoś mógłby mi nakreślić co możnabyłoby zrobić żeby osiągnąć obwód bicepsa ok 40 cm.
Szacuny
0
Napisanych postów
202
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3428
Temat o FBW już miałem i zestawy ułożone. Chciałem wyjaśnić tylko kwestię progresu cotygodniowego, a konkretnie jego wykonania przy dwóch zestawach i 3 treningach na tydzień.
Konkretnie chodzi o moment zrobienia tego progresu.
np.
I tydzień->A,B,A, II tdzień-> B+5%,A,B, III tydzień-> A+5%,105%B,105%A
Tak wyobrażam sobie progres co tydzień, zawsze na początku tygodnia, w zestawie, który przypada w ten dzień, a drugi zestaw na drugi tydzień.
Szacuny
0
Napisanych postów
147
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13397
co myslicie o tym zeby polaczyc trening na mase gory ciala z treningiem na sile nog a dokladnie na wyskok ?? jesli to dobry pomysl jak to ze soba polaczyc ??