Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] wagę. Warto też zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] na poniższy artykuł: Podział kalorii powinien wyglądać tak: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Jeżeli jesteś osobą skinny fat, która jadła 3,5 tysięcy kalorii i Twój trener zalecił Ci zejście o prawie 40% z kalorii byś zmniejszył swój brzuch, to zmień trenera. Jeżeli chcesz schudnąć, to zacznij od tego by wyliczyć odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] redukować. Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Następnie rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]