Ryby nie uczulają. Albo jesteś uczulona albo nie. Są popularnym alergenem ale co to znaczy, że "uczulają" to ktoś jest uczulony a nie żywność go uczula, co najwyżej wywołuje uczulenie ale go nie powoduje.
Sheep, no u mnie tez maja takie podejscie- w zasadzie kazdy ;-) wiec sa ryby, salatki i domowe wedliny, no to zyc i nie umierac. I wiejskie jaja i kury :-)) Hubert, duza impreza czy mozna sie zmyc w trakcie? Noo wieść o 100 jajkach wsiowych które na mnie czekają to jest to ;P Ale na poczatku na wiadomość o tym że ja mięsa nie jem ...."to co ty [...]
dzięki dotka. Czemu zamrozić mięso z warzywami nie bardzo? ja mrożę. Ja jak mi się nie chce gotować to żrem jaja. Gotuję 10 i mam na cały dzień. Albo gotowe coś kupuję - ryby wędzone albo nabiał jakiś.
Omega-3 to dla Ciebie tran i tłuste ryby. Taki olej to możesz jako urozmaicenie, ale nie licz na niego jako na źródło o-3; zawiera on ALA, podczas gdy rybencje zawierają EPA i DHA, które to organizm ludzki wykorzystuje. ALA może być przekształcony do EPA i DHA w organiźmie; 11g ALA da szacunkowo 1g tych drugich.
[...] łydka, ale też nierozciągnięta klatka piersiowa, (to że lędźwie to oczywista, oczywistość) Zatem w planie dziś jeszcze duuuużo rozciągania ;-) --- Nie wiem czy to kwestia ryby (coś nie byłam pewna jej świeżości), czy połączenia ciecierzycy i kapusty kiszonej z wczoraj, ale strasznie miałam wczoraj przed snem zapchane jelita, gazy {{:-( i dziś [...]
[...] nie mówię, że jest zły, ale kiedy widzę w lodówce na półce obok same jogurty i czasem kurczaki to czuję się 'odmieńcem', który 'śmie' tknąć wołowinę i jakiekolwiek mięso/ryby w ogóle. i 'organic ckicken' jest dobry wiadomo, ale spotkałąm się z opinią, że czerwone mięso to się je raz na miesiąc.. Zmieniony przez - olinkaz93 w dniu 2013-05-19 [...]
[...] ciekawości zapytam, bo przeglądałam miskę: co za pyszna potrawa kryje się w dzienniku pod składnikami awokado, ciecierzyca? Co z tego robisz? Ja jestem na etapie kulinarnych eksperymentów, kurczak przez gardło przejść już nie chce, więc obecnie same ryby wcinam, ale to też kiedyś się przeje no i portfel prędzej czy później się zbuntuje... :D
[...] lat temu kiedy jadło się kuraka tylko ten minus że wychodzi za suchy,w moim nie ma regulacji temp więc albo był soczysty ale na wpół surowy albo dobry a suchy tak samo ryby następnym razem - jeśli nie masz jeszcze - kup sobie na prezent coś w stylu ActiFry dzisiaj też cały obiad z niego,chińczyk warzywa,orzechy,kurak tylko sos kupny
Zacznij działać, dostałaś artykuł, wspomóż się dziennikami dziewczyn. Jak przeczytasz artykuł to zrozumiesz, w skrócie białko: jaja, mięso, ryby, strączki; tłuszcze: oliwy, oleje, orzechy, jaja, masło; węglowodany: ryż, owies, kasze, owoce, chleb, ziemniaki. Pełnowartościowy posiłek zawiera wszystkie makroskładniki. :-) I czas na to aby pójść na [...]
Nie kupuj pangi. To ryba hodowana w koszmarnych warunkach. Syf straszny. Ty powinnaś inwestować w dzikie pełnotłuste ryby:-)) Dorsz jak najbardziej ok.
[...] w Polsce ? U mnie kilo ogorka 20 zl, a marchew, po 6... Ogarnij sie i jedz warzywa... Bialko, to nie tylko kurczak, ale tez jaja, wolowina, wieprzowina(przed treningiem), ryby.. Suple zbedne na tym etapie, no moze jakies bialo w proszku... Przy tej wadze dieta na 0, wystarczy..., ale trening intensywny... 3 razy dobre silowe FBW, i trzy razy [...]
[...] zjadamy ok.70g ww ew. możesz podwyższyć spożycie białka kosztem węglowodanów, Co do diety: to ta pierś w każdym posiłku nie nada , daj tłuste mięso wieprzowina wołowina, ryby. dodaj siemię lniane jako źródło tłuszczu i o- 3 w dwóch posiłkach automatycznie podniesie ci się ilość błonnika. Co do warzyw to pamiętaj że są inne niż pomidory i [...]
[...] gdy jest już w miare dopracowana to mam nadzieje ze wkoncu przyniesie mi to jakieś efekty. A co jeszcze ewentualnych zmian to faktycznie zamienie po treningu ser na 150 ryby i dodam go na kolacje, bo jak teraz na to patrze to często bym go jadła i zbyt dużo a ja i tak już powoli mam dosyć . a w posiłku przed treningiem 240 warzyw to dużo?? [...]
Ale na pontiaca mnie obecnie stać, a poza tym to takie auto do pośmigania tylko w niedziele czy tam gdzies na ryby hehehe bo do jezdzenia na co dzien to samochód mam
heh dla mnie, do 17-18. roku życia, z warzyw istniał tylko pomidor w ilości plastrów 2. na kanapkach + ogórek, no i kiszona do smażonej ryby.. smaku warzyw nauczyłam się dopiero zagranicą... ;-)
Mój mąż wlasnie tez na mięso nie ma ochoty,codziennie mi wybrzydza przy obiedzie , a to wręcz niemożliwe bo on wszystko jedzący 117kg. żywej masy %-) Ja jestem zrażona do białej ryby bo często na nicienie trafiałam i patrzec na to nie moge :-O Amiu wyzdrowiejesz i ochota wrocize zdwojoną siła znając życie
Ja mam awersję do mięsa jak zaczynam więcej biegać. Samo mnie odrzuca. Co do ryby - kiedyś jadałam, teraz zupełnie jak Wy, muszę czekać na "ochotę". Wędzonej, po grecku i pacierza nie odmówię:D
a jeśli idzie o ryby to najbardziej mi pstrągów szkoda bo je uwielbiam a nie mogę ich zrobić przez te głowy, no nie mogę tego w rękę wziąć i na patelnie położyć bo się "patrzą" :-P