Flora bakteryjna jest b. ważna A co do tekstu to tutaj jest opmyłka: (kwasy tłuszczy nasyconych), zawartych w oleju z oliwek czy w rybach. Tłuszcze nasycone znajdują się w produktach pochodzenia mięsnego (z wyjątkiem ryb). Jeśli chodziło tam o nnkt (nienasycone) to ryby/tran to dobre źródło I jeszcze cytat kolegi na pierwszej stronie
Ja nadal się " odczulam " od ryby nieco lepiej obrzęki na dłoniach mniejsze choć pokrzywka bardziej męczy bo jak podrapię to tak można do zdarcia skóry każdy wie jak to działa, wiedziałem że to było zbyt piękne by bylo takie proste ( ryż + ryby tutaj mintaj i panga ) na posiłek robiłem po 250-400g ryby i wchodzilo jak coś słodkiego bez problemu . [...]
[...] mi w żołądku, nie otłuszczam się. generalnie tęsknię trochę za tym co jadłem całe życie , za tym smakiem itp tym bardziej że jedynym suchym źródłem białka są dla mnie ryby, które mi totalnie zbrzydły co powoduje że mam już trochę dość ale jak wspomniałem po tylu latach męczarni z tłuszczem wkońcu mogę jeść do syta.w sumie mnie ***ie czy [...]
[...] które rozpuszczają się w tłuszczach (A, D, E, K) oraz takie, które rozpuszczalne są w wodzie (B, C). - witamina A jej źródłem są przede wszystkim wątróbka, nabiał, tłuste ryby. Jej niedobór spowodować może łamliwość paznokci, suchość skóry, ale też wysypki na ciele i poczucie zmęczenia. Natomiast jej nadmiar spowodować może powiększenie się [...]
[...] była zbilansowana. Bardzo ważne jest zapewnienie odpowiedniej podaży białka, którego podstawowym źródłem powinno być mięso w tym wołowina, dziczyzna, a także całe jajka oraz ryby morskie. Źródła tłuszczu, to wspomniany już olej kokosowy i orzechy brazylijskie. Ponad to tłuste ryby morskie, żółtka jaj, masło, migdały, oliwa i awokado. Źródła [...]
[...] mniej więcej tak: -ś: 80 g płatków owsianych + 250 ml mleka 0% -II ś: 1 kromka chleba razowego + chudy ser(lub makrela, ser żółty) -o: 60 g ryżu/kaszy gryczanej/soji + 30 g kotletów sojowych + 80 g makreli lub innej ryby - k: serek wiejski/ placek z 2 białek+ garść płatków Dodam, że jestem wegetarianką i w swojej diecie uwzględniamy jedynie ryby
[...] nie jedz wędzonych w dymie ryb zbyt często - to nie jest najzdrowszy sposób obróbki. Wędzone powietrzem, bez "chemii", tylko z solą - można już jeść często. Odradzam też ryby wędzone i później foliowane w plastiku, w jakiejś solance - w miarę możliwości lepiej takich unikać. Majonez najlepiej zrób domowy, z dobrej jakości oleju - wtedy możesz [...]
[...] jak ktoś lubi to cebulę smażoną, koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości (około 10-15 minut). Przygotować osobno: jajka rozstrzepane, mąkę, bułkę tartą z solą. Kawałki ryby obtaczać w mące (ryby nie osuszać z soku cytrynowego !) potem w jajku, bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać razem z jarzyną. Makrela a'la [...]
Warto się nauczyć jeść ryby - ości są w określonych miejscach, szczególnie przy płetwach. Jedząc rybę metodycznie, kawałek po kawałku, tak jak idą mięśnie i przełamując go w poprzek we właściwym miejscu, łatwiej się je wybiera. Leszcze polecam duże i kupowane jesienią, zimą (tłustsze), bo małe i chude są mniej smaczne i trudniejsze w jedzeniu z [...]
[...] itd są rozmrożone i nie można ich ponownie mrozić " OK przyjąłem, nie mrozić tylko przygotować i zjeść, no i po wrzuceniu na patelnie (zepter-bez tłuszczu i panierki) z ryby niewiele zostało. Zapłaciłem ponad 30 zł a sam bym się tym nie najadł, a tu 4 gęby otwarte :) Mrożone ryby to jedno wielkie g****, a jak już widzę napis "glazurowana" to [...]
[...] tam Filet z piersi z kurczaka po 11zł :D kuźwa z bomby wszystko co mieli czapłem :D wyszło jakies 9,5 kg :D do tego jajec 100 wiejskich, i odrazu lepiej sie robi jak zapas jest, poluje na ser piórko ale u mnie w miescie nie ma, szkoda kupie pare kilo zamrozić chyba moge :D hehe sliczna pogoda dziś w weekend chyba sie na ryby wybiore kto wędkuje ?